tabung kelas teacher bella

Friday, March 1, 2013

Bench-marking Visit to SK Bukit Damansara

assalamualaikum.

so last saturday we (Tesl C,D, and E) went to SK Bukit Damansara for Benchmarking Visit atau dalam Bahasa Melayunye Lawatan Penanda Aras. lawatan ini bukan bertujuan untuk berpoya-poya mahupun bercamwhoring sahaja, tapi adalah untuk memimba sedikit sebanyak ilmu pengurusan sekolah dan juga yang paling penting untuk memenuhi credit hour BIG. kahkahkah kalau tak ingat senang-senang nak buat BIG kat luar?

introducing sekolah orang-orang kaya. di selilingnya ada rumah menteri-menteri dan banglo atas bukit saja lulzzz

sebenarnye aktiviti kami di sana hanyalah bengkel. dengan kata lain dengar ceramah. jujur aku katekan tersangatlah bosan plus mengantuk sebab malam sebelumnya tu aku tidur pukul 3.30 pagi  sebab melayan Running Man episod 134 kahkahkah =='

SK Bukit Damansara merupakan sebuah Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT). so pencapaian UPSR diorang memang superb marvelous lah. jangan terkejut dekat sekolah bandar ni, peratus lulus bagi subjek Bahasa Inggeris ialah 100%. tapi bila tengok subjek Bahasa Melayu hanya 70% lulus. kalau sekolah kat kampung aku terbalik kot. and semua budak kat sini speaking inggelih uolss. kalau tanya "dik toilet kat mana ye?" jawapan diorang mesti "ha? pardon me?". facepalm okayy facepalm.

dah nama pun SBT, pengurusan diorang memang tiptop. dari segi kewangan, pentadbiran memang takde masalah. iyelah sekolah anak-anak orang kaya, kalau buat event pape pun mak bapak tak kisah nak keluarkan duit untuk anak-anak mereka. buat kem pun kat hotel-hotel je uolsss. tapi facilities diorang pun memang terbaik. memang padanlah kalau dapat nombor 1 dalam kalangan SBT. i mean sekolah ni nombor 1 dalam Malaysia. paling aku suka tengok bilik seni diorang. fuyyoooo luas dan kondusif untuk pembelajaran dan paling penting banyak bahan dan alatan untuk P&P.

antara hasil kerja seni yang terdapat dalam bilik seni

yang ni pun yang ni pun. 
oh rase macam takde pape dah nak cerita. sebab yang lain lain hanyalah kerja makan sembang dan bergambar (typical aku kahahahaha~~). tapi sebelum tu...


silalah muntah silalah jeles silalah mengutuk silalah mengeji  kahkahkah ade aku kisah~
baiiii petang ni dating kat Midvalley~

0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)