tabung kelas teacher bella

Thursday, January 17, 2013

selsema!

assalamualaikum.

for the past three days i've not been well. selsema lah pulak. coughing here and there, sneezing here and there with blocked nose! it was very very very terrible. batuk yang terlampau sampaikan suara dah takde. sangat sangat tidak selesa. and i lost my appetite too. tapi jangan risau. aku takkan kurus punya hahahahaha.

the reason why selsema aku macam susah nak sembuh ialah AKU TAK MAKAN UBAT. yes people Bella Bellitos memang paranoid terlampau dengan ubat. panadol je yang aku boleh telan dengan jayanye. yang lain non hado lahh. dan aku memang tak pergi klinik pun kononnya sistem imunisasi badan ni kebal sangat boleh lawan selsema. hamekau 2 hari jugak lembik tak berdaya nak bergerak ke mana-mana.

tapi aku ingat pesan mak aku. bila selsema minum air suam banyak-banyak. Gulahati pulak suruh aku telan vitamin C. ais diharamkan sama sekali sobss sobsss. takpelah nak cepat baik kena pantang sat kan? DAN ini juga satu tips yang penting bagi orang yang sedang mengidap selsema : rehat secukupnya. janganla ko nak dera badan ko tu dengan melompat sana sini tak tentu hala. baik ko baring je atas katil ko tido bagi badan rasa segar sikit. kan elok cengitu..

ohh and aku kena leter kaw kaw dengan paksu sebab tak pegi klinik. paksu siap cakap lagi "kalau weekend ni still tak sihat lagi nanti paksu pegi ambik k". umkayyy caring paksu aku ni. don't worry. i'm in a good hand. setakat selsema ni still manageable lagi hehehehe. kalau still tak sihat jugak over the weekend memang kena pergi klinik lah kot.
ini wajah sehari sebelum dierang selsema.  sekarang tak sememeh je rasa bila tengok muka sendiri kat cermin

ohh, ada satu entry yang aku peram dekat draft sebab gambar tak transfer lagi dari kamera. tunggu la bila dah sihat sikit aku publish la entry tu.




0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)