tabung kelas teacher bella

Friday, August 3, 2012

sayu.

assalamualaikum.

Ramadhan di perantauan bukanlah perkara baru bagi aku. sejak aku form 3 lagi aku dah vbiasa berpuasa kat hostel without family. sedih tu tak dinafikan but kawan-kawan ade. plus every two weeks boleh balik rumah.

but now the situation is totally different. sekarang aku dah makin jauh dengan family. kalau dulu naik bas 1 jam je dah sampai rumah, sekarang naik bas 8 jam baru sampai rumah.itu tak campur dengan jammed or bas rosak lagi. tsk tsk tsk.

everyday when it is the time to breakfasting, aku selalu rasa sayu. sayu teramat sangat. dalam diri rasa kosong. semua gara-gara rindukan family. terbayang-bayang meja makan besar dekat dapur dikelilingi oleh kami 6 beranak. terbayang-bayang Amir, Adib dengan Anas dok berebut ayam percik. aku dengan abah berebut air soya. terngiang-ngiang suara mak dok membebel suruh kitorang duduk elok-elok takut makanan tumpah. Ya-Allah, sungguh aku rindu dengan suasana ini! T_______________T


aku rasa, ini homesick paling teruk pernah aku alami.



0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)