tabung kelas teacher bella

Sunday, August 26, 2012

family matters ruins my Eid.

assalamualaikum.

i'm sorry i have been neglecting this blog for such a long time. it is me to be blame, bukan busy (ye busy tu ade jugak mempengaruhi) but laziness la yang membuatkan aku diam ta mengupdate ape-ape dekat blog comot ni. sob sob sob kesian blog dah kusam beno aku nengoknye.

and yess, still dalam mood raya walaupun dah kembali ke IPBA (TT____TT). perasaan excited menyambut raya tu masih ada walaupun ade beberapa perkara yang mendajalkan kemeriahan sambutan tu. to  tell you the truth, this year takde satu pun gambar au selca pakai baju raya. even though mak prepare baju terpaling mahal dalam sejarah sekalipun, raya tahun ni semacam kurang seri. why?

well, in short sebenarnya konflik dalaman family yang menyebabkan mood raya tu tak bangkit-bangkit. since i'm 21 now, mak dah banyak meluahkan ape yang dia pendam selama ni. maksud aku, mak dah menceritakan sedikit sebanyak ape yang terjadi dalam family kitorang (yang selama ni i'm not aware about!!) thought everything was fine but hampehh). rasanye ta appropriate untuk ceritakan konflik keluarga kat sini but what i can say is tamak haloba dan hasad dengki boleh menghancurkan hubungan rapat antara ahli keluarga. of course i'm sad with what had happened. dengar cerita dari mak, aku pulak yang nangis. mak aku steady je. tabahnye mak! T___T. to that uncle, i don't now what sins that my mom had done to you tapi please lah, berfikir pakai akal yang waras. bukan pakai akal yang kena rasuk setan, opps maaflah aku tak reti nak cakap berlapik dengan orang yang buat taik kat family aku.

okay okay. lets just forget about it. despite all the problems, i still enjoy may hari raya. i'm still able to smile when people approached me and asked he how i'm doing now. i'm still manage to gelak-gelak with my 3 heroes, especially budak demok tu. still boleh berkepit dengan mak pergi kenduri sana sini. oh yes, talking about kenduri. kenapelah time-time raya ni banyak sangat kenduri ye? raya ke-4, aku dengan mak kena attend sampai 5 kenduri. keluar rumah pagi-pagi hari balik dah dekat isyak (sebab jalan jammed nak mam). daripada lawa & wangi terus jadi kepam & sakai. haha! and i can't stand when people keep asking me when will i get married (especially my aunties. semua sok2 kepochiesss. duhh!). dear aunties, i know after Sue it is my turn to get married. but be patientla. along baru 21 kot. degree pun tak habes lagi. tak kuase aku nak usung perut boyot gi kelas. dahla IPBA ni banyak tangga. uhhh tak rela. please please please stop askinh bila aku nak kawen. boleh migrain aku nanti.

i'm sorry, entry ni macam cacamarba kan. i know i'm bad in organizing my points. ni lah padahnye kalau banyak benda nak luahkan tapi terpaksa dicensoredkan. nasiblah badan.

till we meet again. tata!



p/s : berharap untuk menjadi setabah mak. :')

0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)