tabung kelas teacher bella

Sunday, August 26, 2012

family matters ruins my Eid.

assalamualaikum.

i'm sorry i have been neglecting this blog for such a long time. it is me to be blame, bukan busy (ye busy tu ade jugak mempengaruhi) but laziness la yang membuatkan aku diam ta mengupdate ape-ape dekat blog comot ni. sob sob sob kesian blog dah kusam beno aku nengoknye.

and yess, still dalam mood raya walaupun dah kembali ke IPBA (TT____TT). perasaan excited menyambut raya tu masih ada walaupun ade beberapa perkara yang mendajalkan kemeriahan sambutan tu. to  tell you the truth, this year takde satu pun gambar au selca pakai baju raya. even though mak prepare baju terpaling mahal dalam sejarah sekalipun, raya tahun ni semacam kurang seri. why?

well, in short sebenarnya konflik dalaman family yang menyebabkan mood raya tu tak bangkit-bangkit. since i'm 21 now, mak dah banyak meluahkan ape yang dia pendam selama ni. maksud aku, mak dah menceritakan sedikit sebanyak ape yang terjadi dalam family kitorang (yang selama ni i'm not aware about!!) thought everything was fine but hampehh). rasanye ta appropriate untuk ceritakan konflik keluarga kat sini but what i can say is tamak haloba dan hasad dengki boleh menghancurkan hubungan rapat antara ahli keluarga. of course i'm sad with what had happened. dengar cerita dari mak, aku pulak yang nangis. mak aku steady je. tabahnye mak! T___T. to that uncle, i don't now what sins that my mom had done to you tapi please lah, berfikir pakai akal yang waras. bukan pakai akal yang kena rasuk setan, opps maaflah aku tak reti nak cakap berlapik dengan orang yang buat taik kat family aku.

okay okay. lets just forget about it. despite all the problems, i still enjoy may hari raya. i'm still able to smile when people approached me and asked he how i'm doing now. i'm still manage to gelak-gelak with my 3 heroes, especially budak demok tu. still boleh berkepit dengan mak pergi kenduri sana sini. oh yes, talking about kenduri. kenapelah time-time raya ni banyak sangat kenduri ye? raya ke-4, aku dengan mak kena attend sampai 5 kenduri. keluar rumah pagi-pagi hari balik dah dekat isyak (sebab jalan jammed nak mam). daripada lawa & wangi terus jadi kepam & sakai. haha! and i can't stand when people keep asking me when will i get married (especially my aunties. semua sok2 kepochiesss. duhh!). dear aunties, i know after Sue it is my turn to get married. but be patientla. along baru 21 kot. degree pun tak habes lagi. tak kuase aku nak usung perut boyot gi kelas. dahla IPBA ni banyak tangga. uhhh tak rela. please please please stop askinh bila aku nak kawen. boleh migrain aku nanti.

i'm sorry, entry ni macam cacamarba kan. i know i'm bad in organizing my points. ni lah padahnye kalau banyak benda nak luahkan tapi terpaksa dicensoredkan. nasiblah badan.

till we meet again. tata!



p/s : berharap untuk menjadi setabah mak. :')

Monday, August 20, 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI UOLLSSSS~~

daripada Bella Bellitos sekeluarga. emm ni lah keluarganya wakakakaka! 


jangan nak buat kontroversi. itu Abe Mat, sepupu aku. masa dia kecik-kecik dulu mak aku yg jaga dia so kitorang quite rapat. yang dipangku oleh kitorang tu pulak anak-ana sedara Abe Mat, Aniq & Thaqif. depa dok berebut kereta mainan adik aku tuh. haha! oh. Abe Mat dah berpunya taw :P








selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin buat semua yang mengenali diriku. insya-Allah, kalau ade kelapangan jemputlah datang ke rumah

Saturday, August 4, 2012

Fatin Liyana: Keep Calm & . . . (baca dulu wehh!)

Fatin Liyana: Keep Calm & . . .: Assalamualaikum =) Copied from IIUM Online - Madam. Fauziah Mohd Noor. Assalamualaikum dan salam Ramadhan. Dua semester lepas, seorang p...

Friday, August 3, 2012

sayu.

assalamualaikum.

Ramadhan di perantauan bukanlah perkara baru bagi aku. sejak aku form 3 lagi aku dah vbiasa berpuasa kat hostel without family. sedih tu tak dinafikan but kawan-kawan ade. plus every two weeks boleh balik rumah.

but now the situation is totally different. sekarang aku dah makin jauh dengan family. kalau dulu naik bas 1 jam je dah sampai rumah, sekarang naik bas 8 jam baru sampai rumah.itu tak campur dengan jammed or bas rosak lagi. tsk tsk tsk.

everyday when it is the time to breakfasting, aku selalu rasa sayu. sayu teramat sangat. dalam diri rasa kosong. semua gara-gara rindukan family. terbayang-bayang meja makan besar dekat dapur dikelilingi oleh kami 6 beranak. terbayang-bayang Amir, Adib dengan Anas dok berebut ayam percik. aku dengan abah berebut air soya. terngiang-ngiang suara mak dok membebel suruh kitorang duduk elok-elok takut makanan tumpah. Ya-Allah, sungguh aku rindu dengan suasana ini! T_______________T


aku rasa, ini homesick paling teruk pernah aku alami.