tabung kelas teacher bella

Sunday, July 8, 2012

the unexpected surprise.

# ini adalah entri yang telah diperam selama seminggu #


assalamualaikum.

my 21st birthday seems to leave a lot of things to remember. well of course lah semuanya yang manis-manis sahaja. kalau yang pahit buat ape nak ingat kan? buat meroyan aje.

kejutan pertama bermula dengan Husna. alah aku dah ceritakan dekat entri ini. so rasenye tak perlu aku ulang lagi sekali kan? ada banyak kejutan yang berlaku on my 21st birthday. antaranya, tak disangka tahun ni dapat banyak birthday card. ade yang selit kat bawah bantal lah, selit kat bawah laptop lah. so sweet. dear friends (you know who you are), thank you so much. sweet sangat korang. excited tetiba dapat birthday card sebab last time aku dapat birthday card pun masa zaman sekolah dulu. my dear roomate, Ezureen and my dear ex-roomate, Tasya, thank you for the lovely cards. patutlah malam tu Ezureen takde kat bilik rupanye dok buat kad kat bilik Tasya. pandai ye korang.

tapi kejutan terhebat of course lah dari encik Gulahati tersayang. nak taw ape yang dia buat? kehkehkeh okayy sila skroll ke bawah lagi. kalau meluat dan taknak tahu sila ke penjuru atas sebelah kanan dan klik butang " X ". daripada ko sakit ati baca ape yang aku tulis dan buat dosa kering dok mengata kat aku, bek ko pegi main jauh-jauh. kannn??

pada hari kejadian, yakni 27 Jun, sebenarnye takde plan nak pegi celebrate my birthday pun. we just had a normal dinner as usual then tiba-tiba Gulahati ajak temankan dia keluar beli barang. then lepas dinner keluarla makhluk kekenyangan menapak lah dengan menaiki waja putih ke The Sphere. pegi situ laju je masuk Carrefour sebab pukul 10 malam Carefour dah nak tutup. laju je kitorang maauk and ambil barang-barang yang dikehendaki then bayar. fuuuhh sepbek sempat.

here comes the belated birthday girl with her vain look. ehemm saje je tayang muka sendiri yang dihiasi jerawat sebijik kat pipi.


lepas letak barang dekat seat belakang, Gulahati suruh aku masuk cepat-cepat. then dia keluarkan satu plastik sambil kalut tekan audio player kereta dia. sekali aku tengok cam pelik pun ade. kenape la pakwe aku ni kalut semacam. selepas beberapa ketika, kedengaran lagu "Happy Birthday" by The Click Five berkumandang di udara. Gulahati tengok aku sambil sengih-sengih. dia suruh aku dengar betul-betul dan fahami lirik lagu tu. i guess itu adalah wish dia yang dia tak dapat nak bagitahu directly dekat aku. aku taktaw nak respond cane, so aku just sengih-sengih macam kerang busuk ajelah. kehkeh.

disebabkan whipping cream dia dah cair so digantikan dengan sugar doll tu. ummkayy kiut miut aje~
entah dari mana datangnya, Gulahati keluarkan kek dalam pic atas ni sambil nyanyi lagu Happy Birthday tu. sedaya upaya aku try untuk senyum tapi entah cemana tiba-tiba rasa air mata mengalir. cis cis cis. takleh nak cover langsung keterharuan tu. yang si Gulahati pulak terkejut tengok aku nangis. katenye dia tak expect pun aku nak terharu sampai camtu sekali. eh eh awek awak ni hati tisu tahu tak :P

sekeras mana pun hati perempuan aku ni, bohong la kalau aku kata aku tak terharu dengan surprise yang sebegitu rupa. kena prank dengan besties pun tak rasa terharu macam ni sob sob sob. walaupun surprise tu takdelah sempurna sangat (sebab dia dok kalut cari lagu dan aku dah boleh agak ape fia nak buat kehkehkeh) but still it means a lot to me. masa tu macam-macam perasaan datang. rasa macam dalam hati ada taman bunga bertingkat. rasa suka, gembira, bahagia dan terharu semua datang serentak. tak sangka, on my 21st birthday aku dapat surprise yang sangat special dari insan tersayang.

heart you!


my darling Gulahati, thank you so much for the surprise. seriously Ayang takleh lupakan the monent you sang the song for me. so kesalahan lambat wish birthday tu dah dimaafkan lah ye? hikhikhiks! thank you so much for your effort sayang! and thank you jugak for the precious birthday present. buat susah-susah aje. ^_____^







psst.. psst... surprise tak habis lagi. ade lagi satu surprise yang tak diceritakan. nak tau?

teka ape kat dalam paperbag Nose tu. yang dalam plastik  Tropicana tu bukan sebahagian daripada surprise ye. kalau ade yang boleh teka dengan tepat ape dalam paperbag tu nanti aku reveal the real gift muehehehe.



surprise dah habis. kbai!

0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)