tabung kelas teacher bella

Thursday, February 2, 2012

Once SESTERIAN, forever SESTERIAN

assalamualaikum..

31 January 2007 was the first day i became a part of SESTER. sekolah kecik, student hanya ada dalam 200+ (form 4 and form 5), cikgu-cikgu pun dalam 30 orang je.  satu kelas pun paling ramai 23 orang. kalau korang tidur dalam kelas tu memang senand je kena spot dengan cikgu tahu.

batch aku adalah batch ke-8 yang mendaftar di SESTER dengan bilangan 100+ (sori aku lupa exact amount tu berapa). because our numbers is small, so bonding antara kitorang sangat kuat. walaupun masa sekolah dulu adelah gaduh-gaduh sikit sana sini, berpuak ikut rumah sukan (perkara biasa la bagi budak SBP),  tapi ukhuwah kita tetap kukuh.

3 years since we left SESTER, banyak benda dah jadi. dah ramai yang fly pergi oversea (tahniah ye korang), yang dapat scholarship, yang dah kawen pun ada. dalam pada tu, ade jugak yang dah menyambut seruan Ilahi. al-Fatihah untuk arwah Bushirie. semoga roh nya ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman.

kenapa tiba-tiba aku boleh cakap pasal SESTER ni? sebab tadi Muhyi uplod video ni dekat wall group kami. sebak pulak tengok. semua gambar-gambar time naughty-naughty dulu dia letak dalam video tu. gambar time panjat Bukit Besar, time kacau bubur asyura kat tepi surau. seriously, video tu memang buat aku mengimbau kenangan pahit manis dekat SESTER dulu. sebak gila tapi buat-buat kuat tahan air mata..

SESTER 8th  Gen, happy 5 years anniversary. walaupun sekaran kita semua dah ada haluan masing-masing, dah ada masa depan masing-masing, tapi aku harap korang takkan lupakan kenangan kita selama 2 tahun dekat SESTER tu. Once SESTERIAN, forever SESTERIAN!

4 students asking questions:

puteяi ʓαняα said...

wah. ex-sesterian rupanya :)

http://puteri-zahra.blogspot.com/2012/02/what.html

Bella Bellitos said...

@puteяi ʓαняα aa. lama tak nampak zahra update blog

Orked Cleopatra said...

TU laa..rindu zaman sekolah dulu...nak2x kite yg budak SBP ni..duk asrama...tp pahit manis tuh laa kenangan kite...

aku 15 org je sekelas...lagik x leh tido..hahaha

Bella Bellitos said...

@Orked Cleopatransikit gila kelas mu. memang kena baling ngn whiteboard marker la kalau tido tu...

bagi aku zaman sekolah sume sweet!

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)