tabung kelas teacher bella

Wednesday, February 29, 2012

kisah BIG fasa 3 yang terperam | gambar banyak-banyak-banyak sangat!

assalamualaikum.

BIG fasa 3 dah berlalu 4 hari yang lepas. tapi aku baru nak mengupdate cerita-cerita basi BIG tu disebkan kesibukan membuat assigment, mengupdate twitter, kemalasan mentrasfer gambar dari kamera dan juga kemalasan untuk memilih dan me"watermark"kan gambar-gambar tersebut. lagipun, BIG kali ni takdelah menarik mana. kami buat khidmat masyarakat dekat IPBA je.

BIG kali ni merupakan BIG yang pertama di bawah kendalian Unit Kokurikulum. sebelum ni HEP yang uruskan pasal BIG ni. dan jumlah peserta kali ni agak ramai; terdiri daripada PISMP TESL, KS, PSV dan MATEMATIK seramai 200++ (aku ak tau jumlah sebenar) dan DPLI GSTT B.INGGERIS (pun taktaw berapa orang). mungkin disebabkan jumlah yang ramai ni lah kami terpaksa buat BIG kat IPBA je. tak kesahlah kat mana-mana pun, setakat nak cukupkan credit hour je kan. disebabkan tema BIG fasa 3 ialah program khidmat masyarakat, so the Unit Kokurikulum decided to buat gotong-royong menceriakan kawasan IPBA. uhh, lame sangat kan?

generally, this is the worst BIG that i'd attended. kenapa aku cakap worst? ohh banyak sebab. firstly, taklimat tugasan tak clear. kami hanya diberitahu mengenai kumpulan tugasan kami tetapi tugasan tidak diberitahu secara detail. kedua, alatan untuk menjalankan tugas tak cukup (ingatkan buat kat IPBA takdelah masalah ni tapi puiiihhhhh). sebagai contoh, kelas aku berada dalam kumpulan C dan kami ditugaskan untuk mengecat pagar tangga yang dekat padang dan juga divider jalan from rumah pengarah sampai depan surau bersama dengan PISMP TESL 2.4 dan PISMP KSB. jumlah berus cat yang disediakan hanyalah sebelas, diulangi sebelas sedangkan kami semua ada 78 orang. i tell you,  memang sangat membantutkan kerja! pulak tu, cat hitam untuk mengecat divider TIDAK DISEDIAKAN oleh Unit Kokurikulum. yang ni aku taktaw pasaipa. sudahnye 3 kelas yang kena cat divider ni kena bayar RM20 per class untuk beli cat hitam. macam s**t je. our mentor complained yang sepatutnye students tak kena keluarkan belanja untuk BIG ni sebab IPBA sediakan peruntukan untuk program BIG ni. but who knows kan.


husna. bella. asma. tiara (ini kakyang yang uplod pakai BB dia)

candid!

ima. husna. bella

bella. swee chen. hoey san

pagi-pagi dah buat muka ketat. apesal entah

memang tak comel langsung la hoii minum sambil berdiri!
istiadat makan berhimpit (sepatutnye istiadat makan beradab)

nasi lemak as break first. i sangat tak suka u'olls. kutip kacang jela buat break first.

kolam ikan dekat bawah auditorium

gadis penunggu tangga

very the datin pergi cat pagar tangga bawak beg


ehem ehemm 

dah rupa petani dah pakwe aku ni

persatuan petani junior
sebenanye diorang ni tebgah buat sign nama IPBA


our lunch

classmates yang dah penat dan kelaparan

his and mine

muka berminyak ohoiiiii


time forum sesi petang, aku dah physically penat so aku tido jelah

 pendek kata, BIG kami kali ni memang kelam kabut lah. dahla demand refleksi BIG sampai 5 page. nak tulis ape ntah aku pun taktaw. demand mengalahkan assigment subjek major je. dengan pengurusan yg kelam kabut ni nak demand lebih-lebih. pangg baru taw.

okbai. tulis panjang-panjang kang keluar caci maki je nanti

0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)