tabung kelas teacher bella

Thursday, January 5, 2012

Alhamdulillah..2nd year degree sudah :)

assalamualaikum.

sudah 2 hari aku menjejakkan kaki ke IPBA. sudah 2 hari aku kembali menjalani rutin harian sebagai seorang guru pelatih di IPBA. pergi kelas, balik kelas dan berjimba dengan kawan-kawan tersayang. dan tak lupa dating ngan Mr.Hubby. ecehhh mentang-mentang dekat 2 bulan tak jumpa dating aje kerjenye. malam-malam kumpul dengan kawan-kawan dekat hall rumah sambil update gosip baru dan makan mangga muda (mangga muda yang roomate aku bawak dari rumah dia). perghh memang heaven lah sebab sekarang ni free lagi. assignment, homework or tutorial task semua takde lagi. so kita enjoy!

sedar tak sedar, aku dah masuk tahun kedua degree. dah semester 3 pun. alhamdulillah result exam untuk semester lepas pun ok. yang penting lulus untuk teruskan pengajian. HAHAHA! ohh, semester ni seems to be tough to me. well, mungkin aku je kot yang cakap macam ni. semester ni, kitorang kena ambil 3 core subjek. ade subjek Teaching Reading Skills and Vocabulary To Primary ESL Students, Teaching Listening Skills, dan Songs and Poetry.  ini semua subjek teori. ohh, i hate that. Songs and Poetry sounds fun, but the lecturer that i signed for my tutorial might not be fun. i love songs, but i hate poetry. how eh? ohh, ade satu lagi subjek EDU, which is Classroom Management. yang ni kalau Dr. Lawrence ajar konpem aku jadi pelajar cemerlang nanti.

dan semseter ni, beredialah untuk mengalami sun burn sebab kitoranng punya Gerko ialah Unit Beruniform. yang ni buat aku hangin sikit. that one person from Unit Gerko tu memanglahhh..haihh! mula-mula dia edarkan borang suruh kitorang pilih which Unit Uniform yang kitorang nak join. then when we had a short briefing later in the evening, he just pointed out kelas ni akan masuk Unit beruniform ape, kelas tu akan masuk Unit Beruniform ape. untunglah sape yang jadi anak emas dia sebab boleh pilih nak masukunit beruniform mana. unfortunately for my class, kitorang kena masuk Persatuan Berehat Sepanjang Masa (PBSM). ini memang buat most of my classmates histeria sebab kebanyakannya nak masuk Pengakap. malas nak gaduh panjang dengan encik yang berkenaan, kami pun senyap jelah. Mr.Hubby cakap, " ok ape PBSM. tak banyak kerja. boleh rileks-rileks". err, yelahh B =='

and today, kami diarahkan untuk memilih subjek elektif (yang mana aku rasa adalah minor kami). well, tak banyak pilihan pun yang disediakan. mungkin sebab takde tenaga pengajar. pilihan yang disediakan ialah Pendidikan Seni Visual, Pendidikan Moral dan Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan. mulanya, aku nak ambil Sivik as my elektif. but entah macam mana, i signed up sor PSV. jangan tanya aku kenapa. dah hampir tujuh tahun aku tinggalkan subjek tu. last time belajar PSV pun masa Form 2. tawakal aje lah..

hopefully, perjalanan aku di year 2 ni dipermudahkan. yang penting, semoga aku bertambah rajin untuk buat tutorial dan assignment awal-awal, bukan last minute macam dulu-dulu. hahaha! okbai!.

0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)