tabung kelas teacher bella

Sunday, December 25, 2011

aku gilakan kain cotton bercorak paisley!

assalamualaikum.

aku tak tahulah aku ni kena sampuk dengan ape, dulu aku dok mengeji kain cotton yang kononnya nampak buruk pada penglihatan aku. tapi selepas aku terpandang sehelai kain cotton yang bercorak paisley dekat Nagoya masa temankan Maksu membeli kain untuk projek baju sekolahnya beberapa bulan lepas, hati aku dah mula terpaut dengan kain cotton yang bercorak paisley ni. kaler pink-ungu kalau tak silap aku. masa tu tangan ni dah gatal-gatal nak ambil kain tu untuk dibuat baju baru tapi memandangkan poket ku ketika itu tidak berapa tebal (maklumlah student kan), aku buat tak nampak je kain tu dulu.

dengan azam yang tinggi, aku menabung semata-mata untuk membeli kain cotton bercorak paisley tu. hah tengok sampai aku sanggup menabung untuk beli kain tu tahu! one day aku pergi balik Nagoya tu dengan Kak Nor. malangnya kain cotton bercorak paisley tu dah out of stock. alahai kecewanya hatiku. then pergi cari dekat Jakel jugak. pun out of stock. bergandalah kecewa aku. takpelah. takde rezeki kot.

masa aku temankan Maksu ke Nilai tadi pun ade jugak aku intai-intai kain cotton tu. ade memang ade tapi kualiti kainnye tak seberapa. Maksu nasihatkan aku tak payah beli. yelah kalau beli pun nanti rugi jugak sebab kualiti kainnye tak berapa elok kan. haihh bila lah boleh jumpa kain cotton bercorak paisley yang diidamkan ni. selalu takde jodoh je :(

bagi korang yang taktaw ape itu corak paisley, inilah corak paisley tu. (credit to Google)

semalam sambil ym dengan Mr.Hubby ade jugak aku usha dekat blogshop-blogshop untuk survey kot-kot lah ada kain cotton corak paisley ni. ade tu ada tapi warnanye aku tak berkenan pulak plus harganya mahal kemain. rabak lah poket nipis aku ni. banyak songeh kan? tapi kan tapi kan, Mr.Hubby cakap kat aku cani, " ala tengoklah blogshop tu lama-lama nanti mane taw kot-kot dia keluar kat sebelah". fine lah fine. perli-perli orang pulak. keji betul. 

okbai. Kak Nor dah ajak makan.

6 students asking questions:

Cik Puan Bunga said...

Cantik kan?Akak pun suka! ^____^

Bella Bellitos said...

@Cik Puan Bunga ya-Allah kak siyes cantik.rambang mata nak pilih yang mana satu..kalau duit banyak dah lama saya angkut semua.

Pen MErah said...

cun gak?

Syiqin Estrada said...

eh cantik nye kain tuhh bellaa :) hee :) mane nak beli eh? syiqin ta pernah jmpe pulak. hee

*btw, why i cant find shoutbox. syiqin nak inite bella jwb 100 killer question ni. u've been tagged :) semalmat mnjawab :) http://estrada92.blogspot.com/2011/12/100-killer-questions-100-truth-u-dare.html

Bella Bellitos said...

@Pen MErah kain tu cun lah akak :)

Bella Bellitos said...

@Syiqin Estrada sory shoutbox problem ari tu. okay nanti Bella jawab ye. thanks dear!

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)