tabung kelas teacher bella

Saturday, November 19, 2011

i've been tagged by Shazika Shamrin

assalamualaikum.

first off all, aku nak mintak maaf maaf maaf sangat-sangat dekat Shazika Shamrin sebab lambat buat tag nih. dia tag aku dah dekaat seminggu kot tapi sebab haritu busy dengan exam aku delaykan jawag tag dia nih. now dah free baru aku ada masa nak menjawab tag dan blogwalking. sory ye Shazika Shamrin :)

first of all, meh baca rules untuk tag ni dulu..


RULES
  • you must post this rules.
  • each person must post 11 things about themselves in their journal.
  • answer the question about the tagger set for you in their post. and create 11 new question for the people you tagged to answer.
  • you have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  • go to their page and tell them you'vr tagged him/her.
  • no tag backs.
  • no stuff in the tagging about "you have been tagged if you read this". you legitimately (a.k.a trust, with all honesty) to tag 11 people.


ok, let's continue about 11 things about me! 
  • Bella Bellitos tu hanya nama dekat blog je. macam yang tertulis dekat profile aku, Bella Bellitos bukan nama IC.
  • minat K-Pop, tak suka filem bergenre seram.
  • anak sulung dari empat adik beradik. 3 orang adik aku semuanya lelaki.
  • tak boleh makan makanan pedas sebab perut aku ni perut baby. makan makanan yang pedas-pedas mesti sakit.
  • mula stay dekat hostel sejak darjah 5. so i'm quite independent tapi selalu je call mak sebab homesick.
  • anak manja abah (adik aku panggil aku anak emas abah)
  • masuk IPBA dengan paksaan mak. mak nak aku jadi cikgu macam dia.
  • manja, happy-go-lucky dan kadang-kadang mudah menangis.
  • suka shoping ( well semua perempuan suka shoping). tapi aku tak kesah pasal brand, janji murah, lawa, menutup aurat (yang ni paling penting) dan affordable untuk aku as a student ni. 
  • anti dengan lelaki yang hisap rokok!

done with 11 things about me. sekarang aku nak jawab soalan yang Shazika Shamrin tanya dekat aku pulak.

1. lagu yang bermain di fikiran sekarang?
lagu "Old Mcdonald Had A Farm" sebab sekarang aku tengah menghadap laptop dengan my little cousin, Tuah Iskandar.

2. dalam percakapan seharian kamu menggunakan loghat/dialek negeri ape?
ofkos la kelantan + terengganu sikit-sikit. tapi memandangkan roomate and Mr. Hubby bukan orang Kelanytan so diorang tak faham sangat loghat Kelantan. dengan diorang aku cakap KL je (keelllassss kau Jah!). kalau dengan classmate aku banyak cakap kelantan sebab majoriti classmate aku orang Pantai Timur.

3. kamu berasal dari negeri mana?
Terengganu Darul Iman

4. sekarang belajar/bekerja di mana?
seperti yg aku tukis kat atas tu, aku sekarang belajar dekat IPBA.

5. apakah supplement/ makanan tambahan yang kamu ambil?
honestly, aku tak ambil ape-ape supplement pun.

6. Maxis, Digi or Celcom?
Celcom and Maxis :)

7. pakai henfon model apa?
Sony Ericson ngan Nokia cap baling ayam. tak mampu nak pakai iphone or galaxy (tapi aku suka galaxy!)

8. favourite cartoon zaman kanak-kanak dulu?
aku suka Garfield. sampaikan masa umur aku 4 tahun kot, mak pernah belikan aku patung Garfield yang saiznya lagi besar dari aku. sekarang patung tu entah kemana sebab rasanya mak bagi dekat orang :(

9. sejak bila kamu mula kenal blog Shazika Shahrim?
tak ingat bila. tapi tahun ni la bila aku start aktif blogging balik.

10. munasabah tak soalan-soalan yang aku tag dekat kamu ni?
munasabah. takde pun soalan-soalan yang buat aku kena fikir sampai 2,3 jam.

11. kamu suka tak kena tag pastu buat tag?
memandangkan sekarang aku bosan dan tak tahu nak buat ape, maka aku akan jawab aku suka kena tag 

11 soalan yang aku nak tanya pada orang yang aku tag :

1. first impression korang terhadap aku? ( jawab dengan jujur. aku terima je sebarang kritikan dari korang :)
2. cita-cita pertama yang diimpikan semasa kecil?
3. makanan yang paling tidak digemari dan kenapa?
4. dimanakah favourite spot untuk korang shoping/ melepak?
5. korang pernah cuba main ice skating tak?
6. makanan tradisional yang paling digemari?
7. apakah masakan pertama yang korang pelajari? di mana korang belajar masakan tersebut?
8. masakan mak korang yang paling digemari?
9. impian korang yang masih tidak tercapai sehingga sekarang?
10. currently, korang berada di mana?
11. pernah pergi Terengganu? pada pendapat korang ape yg spesel sangat dekat Terengganu tu?

11 insan bertuah untuk menjawab soalan tak mencabar minda ni ialah : 
Gwen, Anep, Alaina,  Ara, Syiqin Estrada,  Cik Eiyda, Abang Stalker, Cokelat Lady,  Syasya  Melastiq Love , Zraa, dan Izzah..tahniah. korang emmang bertuah!

okbai! budak Adlin ni dah tarik-tarik rambut aku suruh buat susu.

5 students asking questions:

Abg Stalker said...

tq bella..:)insyaAllah nti abg jwb ye.mmg bertuah la sgt ni.haha

Bella Bellitos said...

@Abg Stalker welkem. ala soalan budak hingusan je. tutup mata pun boleh jawab :))

anip. said...

bella !! dah jawab tag hg..penat taw perah otak jawab soklan interview u..kekeke..thnx 4 da tag..lap u lah muah3

Bella Bellitos said...

@anip. baguih baguih aku sayang angpa. lup u more aneppp

Izzah Idz said...

saya dh jwb>> http://ideaakumerata-rata.blogspot.com/2011/11/jawab-soalan.html

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)