tabung kelas teacher bella

Friday, November 4, 2011

aku tak tahan dah!

assalamualaikum.
masa balik dari blok 6 lepas mandi pagi tadi, aku nampak  notis ni cantik je parking kat dinding sebelah lif tu. notis tu berbunyi lebih kurang macam ni :

NOTIS/PENGUMUMANKEPADA PENGHUNI BLOK 8 & 9, KERJA-KERJA PEMBAIKAN SISTEM BEKALAN AIR SEDANG DIJALANKAN. KERJA-KERJA PEMBAIKAN INI MUNGKIN BERLARUTAN SEHINGGA SELASA (8 NOVEMBER 2011). bla bla bla (panjang lagi ayat tapi aku dah lupa)

ouh damn!sebenarnya masalah bekalan air dekat blok hostel IPBA ni benda biasa. tapi blok 8 dan blok 9 merupakan blok yang baru 2 tahun didiami oleh pelajar IPBA. takkan blok baru ni pun dah ade masalah air? dah habis berjuta-juta renovate 2 biji blok ni tapi condition elok bertahan hanya 2 tahun je? dahlah 2 bulan lepas  lif rosak sebab ade air bertakung. haihhh macam-macam masalah betul IPBA ni. kalau air takde sampai selasa depan memang nayalah kami yang tak balik beraya ni. nak solat, nak basuh baju, nak minum, nak mandi bersihkan diri semua. kalau yang period tu memang susahla...tiba-tiba macma menyesal pulak tak terima offer maksu untuk balik beraya kat johor. haihh nak beraya kat IPBA pun dah hilang mood. planning nak masak pagi raya tu pun entah jadi entah tidak. benci betulla!

hopefully bekalan air boleh pulih seperti sediakala secepat mungkin. okbai! nak ngedate kejapp!

4 students asking questions:

'rudy Tensai' said...

ni taip2 entry baru ni da mandi blom?? kehkehkeh

Qaireen Nuha said...

sekarang, air dah ade.. ^^

bella bellitos said...

@'rudy Tensai' teheee. dah mandi lah. kalau tak mandi pun kata dah mandi jugak

bella bellitos said...

@Qaireen Nuha ^^ alhamdulillah..mintak-mintak lepas ni tak jadi camni lagi

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)