tabung kelas teacher bella

Thursday, October 13, 2011

ehemm ehemm. perhatian kepada pihak yg berkaitan

assalamualaikum. tajuk sikit macam mau buat announcement orang hilang anak. kehkeh. cuma aku rasa menarik tertarik da bomb bila baca entry akak gojes ni. meh meh aku copy pastekan ye.


some bitches they just don't know where to stop. some, need to be stopped. either way, they are still bitches.they feel good bitching on others. one good thing about being a bitch, they don't care if they got bitched by others. 
like i said, either way they are still bitches.
sumber asal dari : SINI LAH. 

what i can say is......aku setuju bebenor dengan ape yang akak gojes tu tulis..kalaupun kau tak suka seseorang atas sebab-sebab tertentu, tak perlulah kau bawak mulut, jaja cerita sana sini, canang yang bukan-bukan merata tempat hanya untuk membusukkan nama mangsa kebencian kau tu. tak perlu nak tulis kat blog yang si polan tu sebar fitnah bukan bukan pasal diri ko(contoh je nih). tak perlu tulis status kat facebook, "hey pompuan ko igt ko hebat? ak benci ko sampai tujuh keturunan bla bla bla...." hanya untuk tarik perhatian dan meraih simpati orang-orang luar yang tak tahu hal sebenar. tak gitu? kalau betul kau ada tak puas hati dengan si polan itu, better slow talk dulu dengan ia. bukan susah pun.. ko inbox je dia kat facebook. kan senang. tak perlu buat status pelik-pelik. itu adalah public humiliation untuk si polan berkenaan dan juga diri kau sendiri. free aje orang pandang slack kat kau. tapi kalau kau dah bertaubat dari menjaja keburukan orang yang hanya kau saje nampak tu, orang tetap akan pandang slack kat kau. kan?!

renung-renungkan dan selamat bermuhasabah diri.


pengalaman lalu membuatkan aku serik dengan golongan sebegini. mulanya menghulurkan salam perkenalan dengan penuh mesra tapi lepas tu macam-macam cerita kau reka. bukannya sekali dua jadi. banyak kali beb! mak tak shukeee perangai keji  uollss taw!

eh nak pegi makanla.bai!



p/s : post ini adalah bersifat umum. tidak ditujukan kepada mana-mana pihak. hanya untuk renungan bersama.

2 students asking questions:

gwen velora said...

so true! :)
tapi untuk orang suka perhatian macam aku macam mana? hahahaha *saje je kasi ko panas!*

bella bellitos said...

@gwen velora hahaha. panass punya soalan. untuk spesis ko ni nanti aku kaji solution dia ulu eh

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)