tabung kelas teacher bella

Sunday, July 31, 2011

selamat berpuasa untuk semua muslimin dan muslimat.



assalamualaikum. alhamdulillah baru lepas balik dari sembahyang terawih. perut masih kenyang selepas makan dinner yang lazat dekat Garden Cafe IPBA-UNIKL dan moreh dekat surau. Insya-Allah esok kita akan mula berpuasa. dah niat puasa ke belum semua?? aku just nak share something. maybe ramai yang dah tau. tapi takpe nak gitaw jugak. tadi dekat surau ustaz ajar kitorang untuk niat berpuasa sebulan. niat berpuasa sebulan ni lain taw dengan niat puasa harian. kalau kita dah lafazkan niat puasa sebulan ni, in case la kite terlupa nak berniat puasa untuk hari tersebut, puasa kita still sah sebab kita dah berniat untuk berpuasa sebulan. tapi jangan pulak lepas lafazkan niat berpuasa sebulan ni korang tak nak niat puasa harian.


niat untuk berpuasa sebulan:
 sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Taala



niat berpuasa harian:
sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan fardhu Ramadhan kerana Allah Taala

dapat? baiklah, mari mulakan membuat kerja. esok kuliah Dr.L. takut takut.

*sumber dari sini

2 students asking questions:

aRa ❤ aFiq™ said...

selamat bpuasa syg.. :)

bella bellitos said...

@aRa ❤ aFiq™ : selamat berpuasa jugak ara syg (:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)