tabung kelas teacher bella

Saturday, July 2, 2011

monolog : aku,duit elaunku, & kehidupan

hari ini elaun masuk,dan aku pun happy riang dan gembira,dalam kelas senyum sampai telinga, otak mula ligat pikir nak beli ape,to-buy-list kononnya panjang sedepa,tapi bila keluar pergi Midvalley dengan Mr.Hubby tadi aku beli entah hape-hape je,ouhh lihatlah dunia,inilah manusia yg mudah alpa,nampak duit banyak je mula la tamak haloba,tangan gatal nak capai segala benda,bravo Bella bravo,ko memang excellent bab-bab berjimba,duit dah takde nanti mula lah kau membabi buta,kalut telefon mak abah mintak derma,ingatla Bella hoi.mak bapak kau tu bukannya kaya-raya,mak bapak kau tu bukannya banyak harta,duit yg ada tu guna sebaiknya,jangan nak me'lagha' sepanjang masa,nanti belajar ko entah kemana,failed exam nanti ko jugak yang merana,masa tu konpem dah papa kedana,nasiblah,sape suruh enjoy tak ingat dunia~









ohYESiFORGOTtoTELL : tulis dalam keadaan mamai. ok bye!

0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)