tabung kelas teacher bella

Thursday, July 14, 2011

[30 Days Challenge] Day 8: Short Term Goal For This Month and Why?

assalamualaikum. aku malas gila nak bangun hari ni. kalau bukan sebab roomate aku, Tasya dok melayan lagu rock kapak pagi-pagi buta konpem aku dok main sorok-sorok dengan dak Oppa dan 2 adik-adiknya dalam selimut lagi ni. takdenye aku nak mencapap dekat dashboard korang pagi-pagi nih. dahla kelas hari ni ada SATU je. t pun pukul 12.30 tengahari karang. kalau la kelas tu buat awal sikit boleh la aku keluar pergi tengok Harry Potter awal sikit. ouh!


short term goal for this month? erm aku rasa aku nak jadi seorang yg berjimat cermat. taknak spend duit pada benda-benda yg bukan-bukan. aku ni dahla pantang tengok benda comel-comel mula la tangan gatal nak kutip satu-satu. duit elaun memanglah empat angka untuk 1 semester tapi kena la pandai-pandai guna. kalau boleh aku nak simpan duit elaun aku sikit. alhamdulillah hari tu dah berjaya transfer sebahagian daripada duit elaun tu masuk akaun bank lagi satu. tu salah satu cara untuk aku saving duit dan kawal perbelanjaan aku. konon taknak menyalah gunakan elaun la ni. kalau boleh aku tak nak mintak duit dari mak dan abah dah. elaun yg ada ni dah lebih dari cukup untuk kegunaan harian aku. baik kan aku? hahahahahahaha.


nak tau ape macam mana pelajar IPG spend their allowance? tengok dan hayati.


beginilah lebih kurang cara kami membelanjakan elaun. hahaha. video ambik dari sini. "elaun bukan hak milik kita"  <----------- ayat sentap tepat ke jantung.

ok dah. babai. until we meet again.






ohYESiFORGOTtoTELL : taip laju-laju sebab nak sambung tengok Running Man.Joong Ki oppa....

0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)