tabung kelas teacher bella

Monday, July 4, 2011

[30 Days Challenge] Day 2: the meaning behind your blog name

assalamualaikum. 30 Days Challenge aku tergendala seketika sebab semalam busy menghabiskan duit dan pergi sambung nyawa broadband. broadband dah sihat lepas bayar RM 50, so lets continue my 30 Days Challenge.

 http://cikbellabellitos.blogspot.my
 vogue gitu nama blog I. kenapa aku letak nama "Cik Bella Bellitos"? Bella is my nick name since secondary school. masa form 1 dulu aku masuk English Drama Competition and act as "Princess Bella". ada lagi seorang pelakon yg namanya pun Nabila tetapi memegang watak as a boy. kalau tak silap wataknya Angelica, a fairy. dan disebabkan selalu terjadi kekeliruan masa practice bila orang panggil Nabila and 2,2 respond, so diorang address both of us according to our role. and nama "Bella" tu lekat kat aku sampai sekarang.

then nama "Bellitos" tu pulak aku dapat bila masuk kat IPBA. si Nadrah yg suka panggil aku Bellitos. kenkadand dia panggil aku "Cik Bell" je. gasakk kau lah Nad oii. jangan mengkeji sudah la ye. but then bila digabungkan Bella Bellitos tu cam sedap jugak bunyinye. macam ade rhyme kan? ohh sangatlah literature ayat aku!


and memandangkan aku masih memegang title "CIK", so aku letak la title "Cik" tu kat depan sekali. maka jadilah "cikbellabellitos.blogspot.com". mane tahu dah kawen nanti tukar title "Puan", url blog aku pun jadi "puanbellabellitos.blogspot.com". sesuai ke mak ngah? kak kiah?

ok bye. jumpa lagi esok.

0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)