tabung kelas teacher bella

Saturday, June 25, 2011

syok baca buku dekat MPH Midvalley

assalamualaikum dan salam sejahtera bloggers sekalian. amacam weekend korang? mesti banyak aktiviti menarik yg korang buat weekend ni kan. well bagi aku, memandangkan poket tak berapa nak tebal dan taktaw nak pegi mana, mulanya ingatkan weekend ni nak duduk kat hostel je. tapi si Mok Cik ni pulak tiba-tiba ajak jalan-jalan kat Midvalley. aku pun on jela. yela daripada bosan dok kat bilik kan? (alasan je padahal dah panas bontot dok kat bilik taktaw nak buat ape).


lepas lunch, Mr. Hubby hantarkan kitorang pegi Midvalley. lepas tu dia gerak pegi rumah pak cik dia kat Puchong pasal pak cik dia buat kenduri sikit. masuk Midvalley kami plan dulu nak pegi mane. then we decide to went up to the 3rd floor. teka aku pegi mana weh? haha mane lagi Petworld la. masya-Allah ade sekor kucing kat Petworld tadi comel sangat-sangat!! teruja aku wehh. ade arnab jugak yg gebu macam kena pam.  then ikan pon banyak jugak. semua kalerful-kalerful. (kalau Mr. Hubby ade mesti dia excited. dia suka bela ikan).

and then pegi beli barang untuk Projek XXX dekat Hinode and Cabin Life. pasal Projek XXX tu nanti aku citer next time ok. lepas tu baru la turun pegi MPH. whoaa banyak gilak buku. teka kitorang baca buku ape kat sana?

kau ingat budak-budak hingusan je baca komik? aku sampai sekarang still baca komik taw. siap buat koleksi lagi kat rumah.
manyak syiokk weh baca komik. xsedar hampir 3 jam kami bertapa kat MPH tu semata-mata dok baca komi. hilang semua penning-pening lalat aku lepas tak tidur semalam. dah lama tak beli komik ni sebab kalau beli pun takde masa nak baca. lagi buat aku bengang kalau beli pastu ade orang pinjam then buat macam harta sendiri tak reti nak pulang balik. derr wa bukan beli pakai air liur. pulangkan balik komik wa derr. pulangkan!! (maaf ter'emo' kejap).


lepas tu Mok Cik nak beli barang siket. kami pergi Carrefour beli ape-ape yg patut. aku pulak dok usha ape-ape yg xpatut. cekidaut ape yg aku jumpa..


hai. nama saya cik bunga. panggil saya Pinky. saya muda lagi. tengok banyak kan kudup-kudup saya yg xkembang lagi.

yang ni kakak saya. namanya Hot Pinky. jelita kan kakak saya ni. gojess giteww nokss!

yg ni budak rumah sebelah. ape mat saleh kate neighbor? namanya oren. dia ada kembar tiga. lagi 2 kuntum nama
kuning dan merah. depa ni pon hot taw. bukan hot hot chicken shit ye. 

seronok berdialog dengan bunga ni. sejuk hati. sejak bila aku minat bunga ni? haha sejak mak aku dok gila tanam bunga kat rumah kot. lawa je tengok pokok bunga penuh kat depan rumah kan?

maka berakhirlah pengembaran kami ke Midvalley untuk hari ini. penat jugak ye. ok lah bye aku nak stat buat Projek XXX ngan Mok Cik and Husna. stay tuned bebeh!

2 students asking questions:

hamzah ian said...

lama dah tak g mid.. hehe

bella bellitos said...

@hamzah ian : asal? bz ke?

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)