tabung kelas teacher bella

Sunday, May 8, 2011

sayang sepenuh hati, Pn. Naimah Jusoh..

mak..along tau mak tak baca semua ni..maafkan along sebab just sms kak mak to wish you happy mothers day...teruk kan anak dara mak sorang ni...bukan ape..taw taw la anak mak sorang ni....ratu airmata sejak kecik lagi kan....bila dapat cakap ngan mak mesti nangis walaupun duabelas titik airmata je yang keluar..hadiah? ade..tunggu ye nanti along bawak balik ok..

kecik-kecik dulu, along selalu kate mak tak sayang along..mak tak pedulikan along..sebenarnya bukan macam tu..sebab amir (adik aku) sakit, mak jarang dapat luangkan masa ngan along..mak banyak tumpukan perhatian kat amir je..yela amir kecik-kecik dulu kan selalu demam n sakit-sakit..amir lagi perlukan perhatian mak daripada along yang sihat dan montel masa tu..( sampai sekarang aku montel)..bila amir dah besar sikit, budak tu hyperaktif..semua barang kat rumah nak disepahkannya...

sudahnya, along yang mak marah sebab tak kemaskan barang-barang tu...bukan along yang buat...sedih sangat bila kena marah...kadang-kadang along teresak dalam tidur bila mak marah....bila tok ayah datang pujuk baru along diam..tok ayah cakap " biasala adik kan kecik lagi..mane dia reti nak simpan balik barang-barang tu..along kan anak baik..kena la tolong mak simpan semua ni..baru mak sayang along"...aku diam dan angguk je bila tok ayah cakap macam ni...tapi biasala..kalau dah namanya budak..mane nak faham semua tu..

kecik kecik dulu abah ngan tok ayah je tempat aku bermanja..jarang aku dapat manja-manja ngan mak..tu pun kalau budak amir tu dah tido..paling lama dye tido sejam..lepas tu bangkit balik menghuru-harakan rumah...nasib baik tok ayah ada..bawak aku naik motor kapcai dia pusing kampung tiap-tiap petang..al-fatihah untuk tok ayah..along rindu tok ayah sangat-sangat :')

tapi bila along dah start masuk asrama, baru along sedar..mak tak pernah pilih kasih..mak sayang anak-anak sama rata... tiap-tiap minggu mak pegi lawat along kat asrama n bawakkan feveret food along..setiap kali minggu balik rumah awal-awal lagi mak dah sampai kat gate hostel tunggu anak dara dia ni nak bawak balik rumah..mak tak penah bagi along balik naik bas tingtong tu sebab takut along tertidor atas bas. pastu nanti terlajak entah sampai mane...

mak selalu tanya along macam mane study..penah along nangis sebab dpat c lam exam Matematik tapi mak cakap "takpe boleh cuba lagi lain kali..".. mak tak pernah paksa along belajar..kalau along malas buat kerja sekolah mak cakap macam ni je, " taknak buat takpe..tapi nanti tak malu ke kalau kena rotan kat depan perhimpunan? nanti semua orang taw along malas buat kerja sekolah"..ayat ni dah berjaya buat along siapkan kerja sekolah tanpa merungut dah...kalau pegi shoping, bila mak tanya along nak beli ape along selalu cakap taknak...ingat tak first teddy bear yang mak belikan untuk along? lama gila along dok tenung teddy bear tu..bila mak tanya nak beli ke tak along cakap tak (padahal along nak)..harga teddy bear tu agak mahal...esoknya bila balik dari sekolah teddy bear tu dah ada atas katil along..along suka sangat-sangat...

sekarang ni pun..everytime along sedih-sedih..mak mesti call..macam taw-taw je kan..well mother instinct kot...semalam pun mak call..and semalam was really sucks to me...so mom was able to console me and bring me back to normal...see..only my mom yg betul-betul faham diri aku....luv you mom..doakan along sentiasa sihat dan selamat di sini..rindu mak sangat-sangat.....along sayang mak sampai akhir hayat along.....sayang sepenuh hati....!!

ohYESiFORGOTtoTELL : entry yang paling banyak buat air mata aku mengalir...sobs sobs sobs

0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)