tabung kelas teacher bella

Monday, April 18, 2011

al-fatihah...daripada-Nya kita datang kepada-Nya kita kembali..semoga dicucuri rahmat.

assalamualaikum..dear bloggers n silent readers, aku sedih gila hari ni....hari ni aku kehilangan seorang sepupu yg agak rapat dengan famili aku, walaupun umurnya sebaya dengan mak aku...petang tadi, mak aku call gitaw dye meninggal..Innalillah..terdiam aku kejap..tak sangka ajalnya dalam usia yg begitu muda..aku pun tak tahu macam mana dye meninggal... maksud aku sebab sakit ke kemalangan ke.. tapi setahu aku arwah ni xde sakit ape-ape..mungkin dah sampai ajalnya kot..yang buat aku sebak, mak aku cakap baru petang semalam arwah call mak aku, dyorang dok bergelak sakan..tak sangka hari ni dye dah takde...kuasa Tuhan..


arwah merupakan seorang yang kelakar dan mesra...kalau ade sebarang kenduri dye la tukang buat lawaknye..everytime dye balik kampung mesti singgah rumah aku..kat rumah aku tu ade satu mesin urut kaki..dye suke sangat datang mengurut ngan mesin tu..plus, rumah aku kat tepi sungai..selalu la dye datang bawak anak dye mandi sungai..bawak ktorang adik beradik pegi makan....kalau musim buah, terutama buah durian ngan rambai, dye siap kol lagi suruh abah aku simpankan buah-buah tu untuk dye..kadang-kadang time ade masa mak ngan abah aku selalu jugak pegi rumah dye hantarkan buah-buah yang ade kat kebun kitorang..


kitorang selalu dok gelakkan dye yg konfius dengan ape yg ktorang cakap..yela dye ni pure terengganu, kitorang pulak name je dok terengganu tapi cakap kelantan..agak confusing la bagi dye.. 


kakak fadhilah (baju pink) bersama abah (bapa saudaranya) n athirah (sepupu)...satu-satunya anak arwah..

arwah Abang Zaid (kiri) bersama abang iparnya..

Arwah dan isterinya, Kak Za..
buat sepupu aku, Kak Za & anaknya kakak Fadhilah, semoga tabah mengahadapi kehilangan orang tersayang..semoga roh Abang Zaid ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman..pemergianmu dikenang oleh seluruh keluarga kita..Al-Fatihah..


p/s :mak aku baru call..dye kate arwah meninggal sebab mati mengejut..rebah kat rumah selepas balik kerja..innalillah sekali lagi..

0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)