tabung kelas teacher bella

Thursday, March 17, 2011

IC saya 11 kat tengah okey~

SITUASI 1.
tempat : ofis Ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar (KJHEP)
masa : tak ingat sangat bila, tapi dekat-dekat raya puasa tahun 2009
(masa ni aku buat permohonan untuk balik kampung awal..alasannya, kezen aku nak balik kampung awal, so sebab aku tumpang dia aku pon kena balik awal jugak la../wahaha)

KJHEP : you, lady in green (aku la tu)..come and see me first.
aku : (gugup gila, cuak, never sume ada) ha..? ok sir..

(dah duduk mengadap KJHEP)

KJHEP : you budak foundation kan?
aku : aa encik.
KJHEP : ni kenape nak balik awal ni? you tak tau ke peraturan IPG (Institut Pendidikan Guru) tak benarkan student balik awal sebelum tarikh ditetapkan?
aku : taw...tapi nak buat macam mana....(dah cuak ni takut permohonan kena reject)
KJHEP : bak sini borang dengan surat you i nak tengok.
aku : ( letak segala borang ngan surat kat atas meja dye seayu mungkin..cheitt...)
KJHEP : la, you ni orang terengganu ke? betul ke ni? ke saja you je kelentong nak balik awal? pasal ape you cakap sikit pon takde slang terengganu?
aku : eh, betulla encik, saya memang orang terengganu pon..IC 11 lagi kat tengah..kalau saya cakap terengganu ngan encik nanti takut tak paham pulak....(pffft.....)
KJHEP : lah.. i ingatkan you ni orang KL or area selatan ni je..
aku : KL...? yola tu~~

SITUASI 2 
tempat : Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan (KMNS)
masa : alamak. lam bulan April 2009 kalau tak silap

rumet : hi..nabila kan? saya syazana..panggil syana je..
aku : hi..aa..panggil bella je..kekok la bunyi nabila tu..syana asal mane?
rumet : lumut, perak..bella orang Selangor ea?
aku : kenape mesti Selangor? saya orang terengganu la (:
rumet : eh? yeke?? nape xde slang langsung?
aku : err..xtawla syana...pfftt~

SITUASI 3
tempat : stesen ERL KL Sentral
masa : hari Sabtu minggu lepas, masa keluar pegi Jalan TAR ngan Kak Noor n MR.HUBBY manje~

lady in peach : dik, tumpang tanya, kalau nak turun Bandar Tasik Selatan kena naik belah mana ye?
aku : err..rasenye belah sini kak.. ( copp, aku xdela pro sangat naik ERL ni..tapi rasenye betul la direction yg aku bagi tu )
lady in peach : tengss dik..belajar lagi ea? balik cuti sekolah?
aku : haha..aa belajar lagi..tapi bukan budak sekolah la kak (blush2..aku nampak muda kah?? /wahaha)
lady in peach : la..ingatkan baru form 4..da kat kolej ke? (tudia....form four dye bagi aku..bahagia kojap)
aku : aa...kat maktab akak...
lady in peach : owh..asal mana ni?
aku : asal teremgganu (: (: ...tempat femes keropok lekor tuu..
lady in peach : (gelak) nape xbunyi slang terengganu pun? ko ni bia betol dik?
aku : (pffft....lagi sorang...sabo jela)...saya orang terengganu la kak..nak tengok IC?

=================================================================

assalamualaikum semua..maap la ye aku lame x update..maklumla line celcom ni bila masuk kampung dye pye level HIDUP SEGAN MATI NEHI NEHI tu makin tinggi...ni pon nasib baik la aku lepas update...

btw, berbalik kepada cerita di atas, rata-rata orang yang aku kenal, kalau aku tak bagi tau dyorang aku ni MADE IN TERENGGANU or dyorang dengar aku dok sembang ngan geng senegeri, mesti ade yg kate aku orang KL la, Selangor la...hahahaha..lawak betol..i speaking KL sikit pon ade orang tertipu...(ok aku taw ayat ni poyo giler..dush3)...kampung aku kat terengganu ok u'olls...tak nak la jadi orang KL..

aku pon tak taw kenape..dan mengape..natural talent kot..cheewah...sudahla bella...back to real life ok..eh eh..jangan ingat bila i dah reti speaking KL, i x reti speaking ganung..kang kalau aku cakap ganung awok mung pulok dok pahang...*translate sendiri hokeyyyy =P =P*

ohYESiFORGOTtoTELL : esok, jumaat, aku akan bertolak ke KELATE. destinasiku ialah umah BFF, di Tanah Merah, Kelate untuk membazirkan waktu seminggu di sana...buat SBE la bhai...ingat keje aku ni joli je ke?

/bye /bye people..jangan noty2 di malam jumaat ni ~~ 

0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)