tabung kelas teacher bella

Thursday, February 10, 2011

tragedi air asam jawa : setahun yg lepas..

assalamualaikum semua..aku update lagi..haha..apasal rajin benau ari ni sampai 2 kali nak update blog kan..bio ler..tengah2 angin rajin aku datang ni korang relakan jela aku update..tanak baca ke? majok 2 saat ngan korang..huhuhu..


penat jalan-jalan kat Midvalley ngan MR.HUBBY td...ngan keadaan aku yg x berape sehat, batuk-batuk je n sore pon da cam itek, lago teruk kot sal da takde sore langsung! /no ....da masuk 4 hari kot camni...naseb bek tak demam kalau tak kena makan ubat../wahaha aku memang gerun nak makan ubat..xshuke2!


kenape tajuk entri aku tragedi air asam jawa : setahun yg lepas?? sebenarnya ade significantnye air asam jawa ni bg aku ngan MR.HUBBY mucuk aku 2..nak taw? jom aku story kat bawah..skrol bawah lagi..sket je lagi.. /please


seritanya camni..masa semester 1 foundation dulu, aku pernah demam..agak teruk la pasal aku ni anti makan ubat..batuk teruk sangat masa tu sampai hilang suara..tambahan pulak mase aku demam tu banyak outdoor activity yg kitorang kena attend..pegi Recreational Sports (RS) kat Pulau Pangkor (mase ni la aku start batuk2), then balik2 je ditugaskan jadi human graphic utk SIGMA..berturut-turut tu memang xsempat la nak rehat..then continue lak ngan kelas..non-stop ok..sape cakap nak jadi cikgu ni senang?


aku ingat lagi, "tragedi" ni berlaku pada hari selasa..masa tu aku memang takde suara langsung..masa Dr.Raja Mazuin (lecturer subjek Emotional Intelligence ak time tu) suh present hasil discussion, aku hanya mampu pass kat partner aku je..suh dye goreng semua..da aku ni gaya itek haus je xde core langsung..sore angsa memekik lg sodap kot drpd sore aku masa tu.. /wahaha


then....jeng..jeng..jeng.....(saje nak buat saspen) 


/shock sedang aku dok baring kat meja aku, tibe-tibe de 1 botol air asam jawa landing kat atas meja..aku pon dongak la nak tengok sape yg gatal dok kacau keharmonian aku tuh..rupe-rupenye...rupe-rupenye...rupe rupenye lg.......


MR.HUBBY yg bg....!! haha..speechless aku mase tu..dye kate kt aku cani, " amek la minum air ni t cepat sket baek sore ko 2." (masa ni kitorang xkapel lagi)...terkejut mak nokks..touching2 lagi...lam hati dah dup dap dup dap..tp kontrol taknak bagi nampak sangat aku ni excited dpt air asam jawa dr MR.HUBBY..poyo je kan aku time ni..haha..mase 2 aku rase MR.HUBBY ni sangat2 caring...status dye yg hanya kawan kpd aku masa tu tp caring dye cam dye pakwe aku je kan..so sweet la...i shuke shangat2.... /blush


lepas peristiwa tu la baru kitorang start jeling-jeling, blushing2 bila aku tengok dye..haha..ntah ape-ape je bahasa aku guna ni..gasak la..


then selepas stahun setengah, aku mengalami masalah kehilangan suara buluh perindu ni lagi..aiyoyo susah maa maw communicate sama kawan2 wa..tp best sal xkena present lg..hahahahaha siot je /xd ..yg MR.HUBBY lak everytime aku cakap dye gelak..dye cakap sore aku kesian dengar sore aku..kesian tapi gelak..pelik tol


td mase sebelum pegi Midvalley MR.HUBBY da ingatkan jangan lupa cari air asam jawa nanti..tapi dah syok sangat merayap sampai lupa terus pasal tu../hmm


b cyg...sok p cari air ni ea? seksa da ayg ngan sore rock ni..huhu




ohYESiFORGOTtoTELL : mr.hubby, tengss ye..b sweet gle mse 2..haha..bila nak bagi air asam jawa kat ayg ni? da penat bersuare persis Ella ni...hak3..


/bye kawan-kawan, readers, stalkers...aku maw mendapatkan rehat yg cukup..

2 students asking questions:

EJA said...

sebelum karaoke minum air asam jawa dulu..hihi

bella bellitos said...

eja : haha..tenkiu2..da 2,3 ari bella cari air asam jawa tp xjumpe2 lg ni

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)