tabung kelas teacher bella

Sunday, February 27, 2011

student kena halau keluar dari hostel?

assalamualaikum..err../hi   semua..jangan tanye apesal sekarang baru aku nak update..sakit hati ngan mr.celcom berukband yg hidup-segan-mati-xmau ni...kejap2 disconnect kejap2 xde line..padahal usage aku xsampai limit pon lg..ouhh sabo jela kak limah../hmm


u'olls, student maktab aku kena halau keluar dari hostel...serta-merta pulak tu...bukan sorang dua tapi 1 blok hostel tu kena halau..sadis kan? kesian kan??ok aku tipu je..jangan marah ye.../xd


alkisahnya macam ni...ari jumaat (25 februari 2011), student IPBA yg menginap kat blok 3 terpaksa berpindah..sebabnya keadaan hostel dyorang yg sgt sgt sgt banyak masalah..air xdela leaking sane sini la..masalah ni dah lame tapi baru ni je tindakan diambil..ok la daripada xde langsung kan? tapi yang xberapa nak best nye dyorang diberi short notice untuk pindah ni..ari khamis mlm jumaat tu dyorang diberi briefing pasal pemindahan oleh ketua warden n kena pindah by jumaat tu jugak....within 1 day beb..haru betol....kesian gila kan??dahla penghuni blok 3 tu semua pompuan..paham-paham la pompuan ni cane..barang banyak kot..ngan buku, baju semua...ohh btw dyorang sume ni kena pindah pegi blok 9..kitorang panggil blok orang kaya-kaya sebab kat hall apartmen ade air-cond..haha.


antara mangsa-mangsa banjir..eh eh..mangsa-mangsa yang kena pindah ialah classmate aku..tiara n the geng, xlupa jugak bff aku mok cik ngn alaina tu ha...alaina mintak jasa baik MR.HUBBY, nak guna kereta untuk angkut barang pegi blok baru...so lepas amek kunci kereta dari MR.HUBBY, aku pon tekan lif naik tingkat 7 pegi bilik alaina ngan mok cik..mulanya ingat nak tolong dyorang kemas-kemas but bila tengok dyorang da 90% kemas, aku jadi tukang tengok jela../wahaha

minah sengal ni namenye alaina..haha..sori beb...nampak beg besar depan dye tu? ya ampun semput aku  angkat beg dye tu masuk lam keta

si tudung hijau tu tiara n si saphire blue tu husna (kipas-xkan-mati SUJU minah ni)..antara mangsa-mangsa pemindahan jugak la ni..

tadaa...BFF aku MOK CIK..rasenye ni 1st time aku letak gambar cik kat blog 

ngan baju pegi kelas, buku n wedges bagai aku naik pegi bilik cik....meriah makk..naseb bek ari tu aku pakai blouse ngan skirt je..at least senang sket nak bergerak compared to pakai baju kurung kan? tunggu punya tunggu dyorang kemas2, akhirnya lam pukul 2 kitorang pon stat angkut barang bawak turun kat kereta..masa tu lif dah jammed pasal sume orang tengah gigih bawak turun barang masing-masing..so kitorang (i mean cik ngan alaina jela) terpaksa ulang alik naik turun angkut barang dyorang...tapi mak aii..barang minah 2 orang ni (lagi sekali mean alaina ngan mok cik) banyak gila bapak!!!penuh 1 keta waja MR.HUBBY tu ngan barang dyorang..mengucap panjang MR.HUBBY nengoknye..

muka aku yg xberape nak excited untuk bergambar pasal rimas ngan badan berpeluh-peluh angkut barang dyorang.
penuh boot kereta ngan barang budak 2 orang ni..ni baru setahun setengah dok IPBA....haihh

another part of alaina n mok cik stuff

sebesar-besar kereta waja ni macam xmuat je nak sumbat barang dyorang..sewa lori seems better~

percaya tak barang dyorang ni banyak? bayangkan kena angkut semua tu dari tingkat 7 bawak masuk lam keta, then angkut balik naik tingkat 5..ouhh aku yg tolong dyorang sket2 je ni pon dah rase penat ni pulak dyorang yang nak kena kemas balik semua barang../blurr... dah abes isi barang lam keta, aku call MR.HUBBY hantar barang pegi blok 9..haha penakut gila aku nak drive..cuak cuak cuak!!takut gila nak drive..


lepas settlekan pemindahan barang ni, keluar kejap ngan MR.HUBBY pegi Bangsar..MR.HUBBY nak pegi buat kad bank baru pasal kad bank dye dah rosak..walaupon penat but still temankan dye..bukan lame mane pon /nobigdeal 


/bye....walaupon dah pukul 4.05 a.m tapi mata aku masih segar bugar..haihh


ohYESiFORGOTtoTELL : nak show off sket..lepas balik dari bank, MR.HUBBY tanye aku nak drive ke tak..mulanya aku taknak tapi beranikan diri..lagipon MR.HUBBY ade kat sebelah kalau ade pape jd xdela aku panik sangat nanti...n guess what? alhamdulillah aku still boleh drive walaupon tergagap-gagap..tu la asyik dok bahan kereta auto je..kat umah mane penah aku nak sentuh kereta manual ni..haha..tengss cyg..b buat ayg yakin balik nak drive manual..muah4~/blush

5 students asking questions:

EJA said...

hihi..baiknya tolong kekawan angkut barang..bella..time berpeluh-peluh ni kalau minum air ais memang best,,

bella bellitos said...

eja: tehehehe.. aa dapat ais 1 jag pn xcukup rasenye.

Nasuha Salleh said...

penat nye tu =(
nasib semua nye dah settle ye..
confrm mlm tido lena jee sbb letih agkut brg =p

bella bellitos said...

nasuha salleh : aa mlm tu awl gak la tido

aLieF si Muncung ManiS said...

bella,,kesiannya korang trpaksa pindah..tapi,tak ape..nanti kalau dah abis baiki segala masalah,,boleh la pindah situ balik..huhu..btw,,broadband celcom mmg selalu buat hal..alief rasa rugi sbb pakai broadband celcom..adoiii..huhu..ni dua entry baru alief..datang la singgah...

(1)-rahsia di sebalik kentut...wajib baca!!! haha..datang la blog alief...k...hehe.""
(2)- Luahan hati alief..""

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)