tabung kelas teacher bella

Wednesday, February 9, 2011

pe hal tiru-tiru orang?? xde style-lah ko!!

assalamualaikum sayang's sume...mood buat tutorial task melayang-layang pegi sebab katil melambai-lambai mari..hahahaha...tahan tahan....godaan betol la..

petang-petang yg suram ni memang best tido kan..tapi memandangkan sat lagi aku nak pegi merayap ngan MR.HUBBY terchenta, /blush  so tutorial better be my priority right now because kalau balik lambat n tutorial tak siap jawapannya M.A.T.I.A.K.U esok!! hahahaha...

de something yg aku nak highlight kat sini..perasan tak, ramai yg suka tiru style orang lain? spesies yg suka tiru style orang ni, bagi aku la dyorang ni xde identiti..nampak cantik or rase benda tu menarik je dyorang tiru..kesian kan..de sape2 nak bukak kelas membentuk identiti bg dyorang ni ke?

aku pernah je ade masalah dengan spesies yg suke meng-copy orang ni..zaman-zaman sekolah dulu, aku ni suka buat keje-keje kraf..sampai sekarang pon kalau ade masa luang aku akan sebokkan diri dengan keje-keje camtu..tapi makhluk Allah sorang ni kan, dye tengok aku suka buat keje-keje cani, dye pon ikut same..dulu masa kat SESTER cikgu selau suruh aku sketch flyers untuk hantar kat SBP len..de la 2, 3 design aku buat..tapi si "beliau" ni, xnak kalah,,buat jugaj dye 1,2 design..penah sekali tu konsep draf flyers ktorang sama!! aku letak butterfly kat depan dye letak butterfly kat dalam..aku lukihh teddy bear kat luar dye lukihh teddy bear jugak..maw x hangen aku..Then hobi aku zaman sekolah dulu buat kad..pantang birthday member2 aku mesti sampai 1 birthday card kat dyorang..minah ni pon taknak kalah..dok bagi jugak birthday card kat member2 aku, style yg same ngan aku!! aigo~

zaman sekolah jugak, ade yang konon-konon buat baik ngan aku, pastu mintak aku ajarkan dye buat frame gambar la, jahit manik kat baju la..no biggie aku xkesah share semua ilmu yg aku ade, walaupon aku sendiri x terer mana..then bila dah master sume tu, boleh pulak jadi kacang lupakan kulit! xtahan bila tanye sejak bila minat semua benda kraf ni boleh dye jawab "da lame dah".. oh ni la dunia..xpela, janji ko bahagia n xkacau hidup aku suda..kalau ade event pape, sebok je tanye aku nak pakai baju kaler ape..konon nak boria (sedondon) ngan aku...pathetic kn? ..xkuase nyah!

ade jugak kann..budak yg same la..masa zaman kegemilangan Friendster dulu, sape2 yg jadi fren aku mesti ade jugak dalam fren list dye...xkire la kenal ke tak..ohh mak rimasnye i!!!

dekat IPBA, bukan aku tak jumpe orang camni tapi aku malas nak gitaw je..kang ade pulak yg terase..so IPBA kte K.I.V ea..

sumber : google



walaupon dulu kite rapat, tapi perangai suka meng-copy ko ni buat aku xselesa hokeyy


FYI, takde orang yg suka dirinya kena copy..so better u just be yourself and never try to be like others.. bukan tak boleh tiru style orang, tp agak2 la..xkan 100% nak tiru kot?? ingat lagi masa MALAM ANUGERAH PERDANA form 5, aku pakai high heels, sebok jek dye cari high heels jugak..pathetic nye... cheitt




ohYESiFORGOTtoTELL : korang yg baca ni, dari hujung rambut sampai hujung kaki aku mintak maaf kalau terase..aku just suarakan pendapat aku je..n yg ni xde kaitan ngan folowers2 aku..sebab hamba Allah yg aku maksudkan ni schoolmate aku dulu (:

/bye





2 students asking questions:

EJA said...

susah kes macam ni..lebih lebih lagi kalau org ug suka copy tu kawan kita sendiri..tak best!tak kan nak jadi kembar pulak..semua benda nak sama..huhu..eja pernah mengalami stuasi gini

bella bellitos said...

eja : aa..stuju2..nak copy boleh tp xknla 100% kn..rimas gk kdg2 tu..

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)