tabung kelas teacher bella

Friday, February 11, 2011

its a smiling-non-stop day : love story never end! hahahaha

/hihi assalamualaikum stalker-stalker, readers and skodeng-ers (ade ke perkataan ni?) ahahahaha..mood happy aku sentiasa berterusan walaupon keje tutorial melambak je minggu ni..assignment pon da mula melapor diri..muak je..tapi aku still boleh sengih sampai telinga...kenapa aku happy sangat? meroyan ke ape?? xdak aihh..jangan pikiaq len..okokok meh2 mai ceq nk habaq..MUNCUNG MANIS jangan tak baca pulak ni ye..hehehe


kalau korang semua ade baca entry aku yg sebelum ni, ala yg pendek cinonet tu, aku de bagitaw la sket-sket aku hepy gila bapak ari tu....nape ek? ce cite ce cite (pengaruh citer hantu kal limah balik rumah la ni..haish~)


hari khamis lepas (10 february 2011) , aku ngan MR.HUBBY keluar p Low Yat, pegi hantar servis dak Acer MR.HUBBY.seain tu  kitorang pegi baiki henset sony ericsson c902 MR.HUBBY yg dah koma tu..ngehehe..da jumpa kedai baiki henset tu, sementara tunggu henset tu dibaik-pulih, kitorang meronda-rayau la kat Low Yat tu..MR.HUBBY dok usha-usha henset baru..aku pon join jugak la dua belah kaki..nokia N73 yg aku dok guna sekarang ni pon da selalu demam-demam, batuk-batuk sekali sekala...adela jugak hajat di hati nak beli enset baru../wahaha hajat ni dah lame kut..


lepas satu, satu kedai kitorang usha..berbuih jugak la mulut prmoter dok layan aku ngan MR.HUBBY nengok-nengok model henset yg berkenan di hati...aku pon tumpang mengusha henset-henset tu...dah berkenan harga pulak la mahal....pastu mula la sesi menepung tawar..eh eh sesi tawar-menawar la...maklumla kitorang ni student lagi..bab-bab duit ni mesti berkira..tak gitu?


after setengah jam, kitorang pegi balik kedai yg MR.HUBBY baiki henset dye td tu..malangnya, henset tu dah kojol..masalah hardware tokei tu cakap.."lu simpan saja ma..talak moleh baiki lg lo"..cani la lebih kurang apek tu cakap..kenyataan yg aku xsuka..sebab lepas ni MR.HUBBY dah monyok..muka sedih + sayu je..ohhh kesian gila aku tengok.. seb bek dye xjalan sambil hentak kaki, guling-guling kat lantai cam ni ke /floor ..hahaha


kitorang pon dah berkira-kira nak balik...yela dah takleh baiki henset tu.kesian MR.HUBBY kan?? tapi, masa tengah tunggu lif tu, tiba-tiba dye berubah fikiran..dye cakap "jom yang pegi usha henset..b nak beli henset baru la"..ni mesti sal bengang henset dye kojol..aku xtaw nak buat ape, so ikut jela dye jalan...jalan lagi...naik lenguh kaki mak nyah..tapi takpe demi MR.HUBBY tersayang..i will follow u...


sampai kat 1 booth ni, akak salesgirl dye cun..haha...bukan tu yang aku nak emphasizekan okeyhh..MR.HUBBY cakap la ciri-ciri henset yg dye nak..then akak tu buat keluar 2, 3 model yg ade ciri-ciri tu dan bertepatan ngan bajet MR.HUBBY..


da jumpa 1 henset yg MR.HUBBY berkenan..n dye setuju nak beli..harga? ala xmahal pon..bajet student la katekan..so kitorang pon naik level 4 pegi atm, korek duit..ngehehe..aku pon berkenan gak ngan model yg sama, tapi macam konfius nak beli ke tak..nak beli ke tak..nak beli ke tak..


teka aku beli ke tak?? haha......lepas dok pung pang sana sini akhirnya aku pon beli jugak henset tu..memandangkan kitorang beli henset yg sama, akak tu bagi kurang harga....free gift dye nye case (kalau beli RM 15) ngan skin protector lg...henset ni pulak antara model latest kat pasaran..murah wehh wa cakap lu...tak ke berbaloi-baloi..

ni MR.HUBBY punye..lawa kan kaler..limited edition ni..

this 1 is mine..yg ni biase-biase je


sony ericsson zylo menjadi pilihan kami..haha..xsangka model henset ni jadi couple henset kitorang..xplan pon nak beli couple henset ni, tapi dah kebetulan henset MR.HUBBY rosak, henset aku pon mula buat majok demam-demam selalu...terpaksala beli henset baru..lagipon aku dah lama bagitaw mak ngan abah aku nak beli henset baru just tunggu masa je.. /xd  alih- alih henset baru kitorang jadi couple henset..shukenye shukenye.....


ape yg bestnye henset ni?? antaranya...lets cekidautt

Music intelligence with TrackID™

You hear a great song on the radio. Then another from the speakers in the coffee house. But who's playing? Find out with TrackID™. *kalau korang ni jenis yg xboleh kesunyian macam aku, boleh dengar lagu dari henset ni..sound dye best giler wehh..kalah nokia N73 aku*


Your social scene - Facebook™ and more

Share the fun. Or the utterly boring. On Facebook™ or Twitter™. Snap pics and post on Picasa™ and Flickr®, and let the world see what you see. *bosan-bosan leh online..update status ke..tanak ke tengok status korang diupdate via Sony Ericsson? xdapat via Blackberry or via iphone, via Sony Ericsson pon jadi la..*



Screen

- 262,144 colour TFT
- 240 x 320 pixels (QVGA)

Memory

- MicroSD™ support (up to 16 GB)
- Phone memory up to 260MB

* Actual free memory may vary due to phone pre-configuration.

Networks

- GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900
- UMTS/HSPA 900/2100

Available colours

- Jazz Black - Chacha Silver - Swing Pink - Energetic Black - Meteorite White - Nebula Red
Possible limited market availability.

Sizes

- 103.0 x 52.0 x 16.0 mm
- 4.1 x 2.0 x 0.6 inches

Weight

- 115.0 gr
- 4.1 oz



*sumber http://www.sonyericsson.com/cws/corporate/products/phoneportfolio/specification/zylo


kalau korang rajin google, dapat lagi check specification henset ni..memangla taK sehebat Blackberry, iphone or HTC korang tapi yg ni not bad la ngan harga dye..memang mampu milik bagi student cam aku ngn MR.HUBBY..lagipon, buat ape henset mahal-mahal kalau kredit tepon asyik kosong aje?

alhamdulillah..akhirnya hajat nak memiliki henset baru dah tercapai..insyaallah aku akan jaga henset ni baik-baik macam aku jaga diri sendiri..tamau dye majok-majok, demam-demam ke..tu janji aku ngan MR.HUBBY..ngeh3.../bye korang..ade mase aku update lagi..luv u'olls

ohYESiFORGOTtoTELL : ni adalah henset first yg aku beli ngan duit aku sendiri..selama ni henset aku abah yg belikan..nokia N73 tu pulak pak su yg sponsor..perasaan aku masa beli henset ni, happy gila..double happy sebab MR.HUBBY pon ade henset yg sama..sweet kan? /blush  


/bye dearest semua..have a nice weekend

gambar MR.HUBBY ni aku amek masa dye tengah drive..sempat je suh dye posing kojap..gambar aku takde..xsehat lagi dan itu membantutkan mood bergambar saya..harap maklum.

psst...psst..love u more n more b..haha





4 students asking questions:

Husna Halim said...

haha..jhat x aku..huhu..aku vote 4 VOMIT..huhu...tp design phone 2 mmg cntek ah..tmbh yg syamer pya 2..tp bla tgk in reality life..kaler dia besa ja..nk yg sebijik cm gmbar x bleh ka..??huh

bella bellitos said...

cheit..ko ni mmg ahh..haha..design cntik..camera sharp..sound best..yg symer pnya 2 mmg la cntik.nme pon limited edition..yola3 samaung ko lawa lg~

Husna Halim said...

apa samaung2..??jenama apa 2..aku x prnah dgr pon..hahaha..

bella bellitos said...

*samsung! haha

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)