tabung kelas teacher bella

Monday, February 7, 2011

benda yg aku selalu buat bila ada masalah jiwa..

  • makan coklat..sebab ia sedap dan buat aku xnak pikir menda lain selain rasa lemak manisnya..penah aku abeskan 3 bar coklat skaligus sebab tensen..haha
  • kalau kat umah, mase ni la aku rajin nak masak pape je tapi tak makan pon..adik aku yg abeskan..
  • belai-belai kucing..cakap ngan dye prob aku..xpe kucing aku bek punya..boleh simpan rahsia ketat-ketat..xdenye bocor sana-sini
  • kol kawan sampai abes kredit..cakap sampai kering tekak....then kena minum air masak banyak-banyak sebab dah batuk-batuk..huhu
  • melangut depan laptop online..stalk blog orang..tengok gambar kat fesbuk orang..men gem online..
  • letak segala patung, teddy or bantal busyuk jaoh-jaoh sebab xnak mereka jadi mangsa kegeraman, kekejaman dll..
  • kemas loker or meja study, basuh baju or dengan kata lain sebokkan diri supaya aku xde mase nak pikir benda-benda yang menyenakkan otak geliga aku ni..
  • xreply segala call atau mesej sebab......xtaw nape 
  • YG NI  BERKESAN..tulis ape yg buat hati, otak, urat saraf aku tegang tu kt atas kertas, nak maki-maki pon takpe, sebanyak yg mungkin..jangan tinggal satu pon..pastu kasi renyuk sama itu kertas n baling lam tong sampah..bakar pon volehh...bajet cam gumpalan kertas tu mangsa ko la...insya-Allah reda siket ketegangan aku..selalunye cani la..haha
  • kalau da tensen sangat sampai xleh buat ape, aku akan jadi xlalu makan, xleh nak tido n nangis je..lately ni yg aku selalu buat..dok sorang-sorang kat balkoni n nangis........jangan cakap muka kental cam aku ni xreti nangis ok.very-very the wrong!!
  • diam dan xbanyak cakap or xbagi respon to sesape yg dok kepoh-kepoh ngan aku adalah simptom2 biasa bila jiwa aku injured..da macam mayat idop la..
  • last but not least, baca al-quran (ni pesan mak aku)..yg ni paling mujarab...

bongokss kn aku..korang cane pulak??

gambar adalah hiasan semata-mata okeyyy =P

0 students asking questions:

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)