tabung kelas teacher bella

Sunday, February 27, 2011

student kena halau keluar dari hostel?

assalamualaikum..err../hi   semua..jangan tanye apesal sekarang baru aku nak update..sakit hati ngan mr.celcom berukband yg hidup-segan-mati-xmau ni...kejap2 disconnect kejap2 xde line..padahal usage aku xsampai limit pon lg..ouhh sabo jela kak limah../hmm


u'olls, student maktab aku kena halau keluar dari hostel...serta-merta pulak tu...bukan sorang dua tapi 1 blok hostel tu kena halau..sadis kan? kesian kan??ok aku tipu je..jangan marah ye.../xd


alkisahnya macam ni...ari jumaat (25 februari 2011), student IPBA yg menginap kat blok 3 terpaksa berpindah..sebabnya keadaan hostel dyorang yg sgt sgt sgt banyak masalah..air xdela leaking sane sini la..masalah ni dah lame tapi baru ni je tindakan diambil..ok la daripada xde langsung kan? tapi yang xberapa nak best nye dyorang diberi short notice untuk pindah ni..ari khamis mlm jumaat tu dyorang diberi briefing pasal pemindahan oleh ketua warden n kena pindah by jumaat tu jugak....within 1 day beb..haru betol....kesian gila kan??dahla penghuni blok 3 tu semua pompuan..paham-paham la pompuan ni cane..barang banyak kot..ngan buku, baju semua...ohh btw dyorang sume ni kena pindah pegi blok 9..kitorang panggil blok orang kaya-kaya sebab kat hall apartmen ade air-cond..haha.


antara mangsa-mangsa banjir..eh eh..mangsa-mangsa yang kena pindah ialah classmate aku..tiara n the geng, xlupa jugak bff aku mok cik ngn alaina tu ha...alaina mintak jasa baik MR.HUBBY, nak guna kereta untuk angkut barang pegi blok baru...so lepas amek kunci kereta dari MR.HUBBY, aku pon tekan lif naik tingkat 7 pegi bilik alaina ngan mok cik..mulanya ingat nak tolong dyorang kemas-kemas but bila tengok dyorang da 90% kemas, aku jadi tukang tengok jela../wahaha

minah sengal ni namenye alaina..haha..sori beb...nampak beg besar depan dye tu? ya ampun semput aku  angkat beg dye tu masuk lam keta

si tudung hijau tu tiara n si saphire blue tu husna (kipas-xkan-mati SUJU minah ni)..antara mangsa-mangsa pemindahan jugak la ni..

tadaa...BFF aku MOK CIK..rasenye ni 1st time aku letak gambar cik kat blog 

ngan baju pegi kelas, buku n wedges bagai aku naik pegi bilik cik....meriah makk..naseb bek ari tu aku pakai blouse ngan skirt je..at least senang sket nak bergerak compared to pakai baju kurung kan? tunggu punya tunggu dyorang kemas2, akhirnya lam pukul 2 kitorang pon stat angkut barang bawak turun kat kereta..masa tu lif dah jammed pasal sume orang tengah gigih bawak turun barang masing-masing..so kitorang (i mean cik ngan alaina jela) terpaksa ulang alik naik turun angkut barang dyorang...tapi mak aii..barang minah 2 orang ni (lagi sekali mean alaina ngan mok cik) banyak gila bapak!!!penuh 1 keta waja MR.HUBBY tu ngan barang dyorang..mengucap panjang MR.HUBBY nengoknye..

muka aku yg xberape nak excited untuk bergambar pasal rimas ngan badan berpeluh-peluh angkut barang dyorang.
penuh boot kereta ngan barang budak 2 orang ni..ni baru setahun setengah dok IPBA....haihh

another part of alaina n mok cik stuff

sebesar-besar kereta waja ni macam xmuat je nak sumbat barang dyorang..sewa lori seems better~

percaya tak barang dyorang ni banyak? bayangkan kena angkut semua tu dari tingkat 7 bawak masuk lam keta, then angkut balik naik tingkat 5..ouhh aku yg tolong dyorang sket2 je ni pon dah rase penat ni pulak dyorang yang nak kena kemas balik semua barang../blurr... dah abes isi barang lam keta, aku call MR.HUBBY hantar barang pegi blok 9..haha penakut gila aku nak drive..cuak cuak cuak!!takut gila nak drive..


lepas settlekan pemindahan barang ni, keluar kejap ngan MR.HUBBY pegi Bangsar..MR.HUBBY nak pegi buat kad bank baru pasal kad bank dye dah rosak..walaupon penat but still temankan dye..bukan lame mane pon /nobigdeal 


/bye....walaupon dah pukul 4.05 a.m tapi mata aku masih segar bugar..haihh


ohYESiFORGOTtoTELL : nak show off sket..lepas balik dari bank, MR.HUBBY tanye aku nak drive ke tak..mulanya aku taknak tapi beranikan diri..lagipon MR.HUBBY ade kat sebelah kalau ade pape jd xdela aku panik sangat nanti...n guess what? alhamdulillah aku still boleh drive walaupon tergagap-gagap..tu la asyik dok bahan kereta auto je..kat umah mane penah aku nak sentuh kereta manual ni..haha..tengss cyg..b buat ayg yakin balik nak drive manual..muah4~/blush

Friday, February 25, 2011

webcam-ing in class is awesome!!



assalamualaikum readers dan stalkers terhormat semua...rindu aku tak?? haha soalan nak kena simbah ngan air basuh pinggan..sori la lame x update..too many things to handle and i have to keep away from blogging for a while..sedih kan? nak buat cane komitmen untuk study lagi diperlukan..so untuk menebus balik hutang update aku ngan korang, kita layan aksi gedik manja di bawah...zaassss


tablemate yang ting tong...gaya ikan flowerhorne...swee chen sgt3 chooomeellll

giant!! hahahaha muka penin dengar lecture membebel kat depan

phase 1: senyum gedik..cian chipmunk aku xsempat nak nyorok

phase 2 : call me miss katak kembung..kembung giler pipi aku..ouhh
ni semua adalah gambar yg d snap2 from webcam..this was in philosophy class...bosan xhengat ngan aku ngantok gilaa....so bila laptop depan mata n fokus takde, webcam la jadi saksi kegedikan aku..cian kau ye cik webcam...ni buat i sayangg u lebey.../wahaha

makk aii anak dara sapa ni ye~~ =P
eitt eitt..taken already..bhahahahaha

once again swee chen enter frame..haha..dah bosan sangat la tu dengar en.azizi membebel kat depan..

muka bosan + ngantok dan dah xtawu nak posing macam mane lagi dah..


lecturer : ko kenape mek tercebik-cebik
aku : err....kantoi suda   /wahaha

lecturer dah takde, aku menggedik kembali..keh3
(ni mase short break kalau x silap)

saje nak tengok kelebaran dan kegemukan pipi sendiri...konon nak positifkan diri aku tak chubby tp terpaksa redha ngan hakikat....ouhhh !

tada....chipmunk da enterframe!!!say hi to chipmunk..
pstt2..de orang tegur aku pakai contact lense..sori ye..aku xpenah sentuh pon contact lense..ni mata ori ye.


aksi bergedikan tidak tamat di situ sahaja..haha..dasar suka main-main..jangan contohi perangai buruk aku ni ye..semalam masa tengah buat discussion ngan budak-budak kelas aku, sempat lagi aku bergedikan depan webcam..agaknya kalau webcam ni leh cakap lamenye dye dah sound " wehh muak la asek muka ko je dahla kembung semacam".... /no.......sobs3..seb bek webcam xleh cakap kan...kalau tax ade je yg kena dump ngan aku t..


cik chipmunk vs an.muncung itek..sape lagi hot? hahahhaha..chipmunk aku berjaya disembunyikan dengan jayanya..~



ok2..enough with webcam-whoring..annoying kan gambar2 di atas? layan jela....aku bukan sok2 model pandai posing sana sini..haha *pe aku merapu ni ntah*..


got too many things to say..sume beebut-rebut nak keluar..insya-Allah aku akan rajin2kan tangan aku ketuk2 keyboard ni untuk share kat korang ye..


ok..mak nak tengok cita Marrry Me, Mary.. /bye for now


mood : penat sket...sebab ape? t aku citer esok ye..n kepala sedikit pening sebab tadi kena hujan.makk xkesah..janji boleh layan korea malam ni..haha

Wednesday, February 23, 2011

update blog ke UPDATE ASSIGNMENT??

assalamualaikum..korang semua rindu aku ke tak?? rindu ke tak?? lame kan tak update blog..minggu ni, ya ampun tersangatla over over over hecticnye...dengan keje tutorial yg xpenah jemu datang kat aku walaupon aku xhingin nak buat + assignment dah toleh2 tayang muka ni..muak wehh muak..xdenye aku nak joli skarang..bukak blog pon tengok2 je tapi nak update xsempat...sedihhh tengok oran lain update 2,3,4 entry sehari tapi aku 1 entry setiap 3,4 hari..sadis2 /omg


minggu ni adalah minggu mengumpul assignment..hari isnin dapat assignment literature, hari selasa dapat assignment titas..ouhhhh..lemah longlai aku senarai satu-satu assignment yg aku ade ni..


meh aku listkan assignment yg aku ade ngan tarikh hantar sekali ea..(dengan lemah gemalainya aku taip ni)

BAHASA MELAYU KOMUNIKATIF : 25 FEBRUARY 2011
LITERATURE: 7 MAC 2011 (TASK 1), 28 MAC 2011 (TASK 2), 30 MAC 2011 (TASK 3) *aku dahla xsuke xsuke xsuke literature sekali ade 3 task dalam 1 assignment..pfffttt heaven~*
TITAS : 8 MAC 2011 *yg ni aku sakit ati gila ngan takde briefing ape tiba2 dapat assignment..bakor kang..sabo jela*
LINGUISTIC : 30 MAC 2011

list ni setakat hari ni la..esok lusa maybe dapat lagi assignment *konpem la* /no   tapi bukan assignment je yg aku ade..ade lagi aktiviti-aktiviti lain seperti.............

  • BINA INSAN GURU (BIG) : 1-4 MAC 2011 *BIG ni macam kem jati diri la...kitorang maybe akan pergi bercamping di Port Dickson 4 hari 3 malam..best memang best tapi jadi xbes bila kena ganti kelas yg kitorang akn skip untuk hari-hari tersebut..dhla banyak assignment yg kena hantar lepas BIG ni..sempat ke siap agak2?*

  • SBE (SCHOOL BASE EXPERIENCE) : 21-27 MAC 2011 * yg ni kitorang kena pegi ke sekolah2 yg kitorang dah pilih n observe cara pengajaran cikgu cikgu di sekolah..best sebab boleh buat kat hometown..tapi aku x buat kat kampung aku..aku pegi buat kat kelate umah bff aku, MOK CIK~*


kalau korang perasan la, tarikh kitorang pegi BIG tu merupakan antara saat-saat genting untuk siapkan assignment...sila perhati betul-betul ye..bila aku buat list cani baru aku perasan.../shock banyak gila keje! tutorial lagi..ouhh....lemah urat perut mak...neuron-neuron saya sila jangan putus lagi ye....khidmat anda semua amat-amat diperlukan T_T


tu la gatal sangat nak jadi cikgu..kan dah dapat banyak keje..masya-Allah..bersungut aje mulut aku bila dapat keje banyak-banyak ni..

so dear readers sekalian, sori sangat2 kalau aku x update blog kerap-kerap..sori kalau aku lambat balas kunjungan korang..aku berada dalam keadaan "buat-buat kritikal" sekarang ye /wahaha
once kebizian tak diundang ni reda, aku jenjalan blog korang puas2 ok?? /please jangan majok ngan aku...


dan disebabkan assignment jugak la, weekend yang lepas aku, MR.HUBBY n MOK CIK berkampung kat library UM..sucinye weekend pegi library *sigh*

ohYESiFORGOTtoTELL : sedang menyediakan mental dan fizikal untuk mem'burn'kan diri pegi berkhemah di tepi pantai.. acara kayak wajib ade, so balik nanti wajib kulit jadi hangit..owhh xsukenye aku...


/bye..update blog suda, update assignment bila lagi?? /hmm
neuron aku dah masuk zon merah..so aku rase kena tido dah ni..night semua..




Monday, February 21, 2011

all i want is you *ayat jiwang xbleh blah*

dedicated to : my love cayang mucuk hubby



awak2..
dengarla sy nak cakap ni 
awak tanye sy kan.
pe yg sy nak dari awak..
k meh sini sy gitaw..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
rumah sebijik siap ngan bibik,
wajib ade kolam ngan laman luas2..
bilik tidur paling sket pon 10 buah
keta bmw siap ngan driver, 
nak makan yg sedap-sedap
nak hari-hari pakai baju baru *gila ke ape ni*
every week shopping
every month wajib pegi holiday
nak pegi mane-mane je terus dapat pegi
takpayah tungu weekend ke cuti ke..
kalau nak ape-ape terus dapat
nak shawl baru nak skirt baru nak dress baru /xd
nak henset baru *henset lagi bukan baru je tukar henset?? dang!*
nak beli jewellery banyak-banyak macam mami jarum tuu
nak ape lagi ea..
sume nak la..senang cite

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
/no /floor THOSE ARE NOT WHAT I REALLY WANT FROM YOU!!!

i just want...
to have a happy life ever after with you..
you to understand me and care for me..
you to make me grown up and matured
you to help me in trouble, deal with the problems..
you who can bear with my childish attitude *mengada kan*
jangan marah-marah sy bila perangai budak-budak sy datang /please
jangan berleter kat saya bila saya buat salah
jangan menyampah bila saya majok
jangan serabut serabai bila saya xde mood
give me time to recover myself..
give me some space
/please
/please
/please



this is the most important..
sy nak awak bagi non-stop kasih sayang kt saya
non-stop care for me
love me till the end..
err..non-stop money leh??*haha kidding*

conclusion : all i want is you..get it??



ohYESiFORGOTtoTELL : sape-sape (selain mr.hubby) sila muntah puas-puas lepas baca entry ni..bukan selalu aku buat entry macam ni../wahaha


mood : sedih td kena marah ngan mr.hubby sebab takut nak drive keta dye..cuak kotttt dah lame xdrive!!!!  /sweat .......... /bye

Saturday, February 19, 2011

geng blogger gadis semasa.. ape tu?

assalamualaikum..korang, masa dok blogwalking tadi, ak jumpa 1 blog ni..cik izryn buat group "geng blogger gadis semasa" khas untuk para gadis yg menjadi blogger ni..khas untuk gadis sahaja ok! separuh gadis ke, selain daripada gadis ke tak boleh join....cam best kan n i decided to join it..yezza!

banner..style kan?



about her blog, bagi aku la, it is simple n nice.xdela serabut serabai macam blog aku ni T_T..kaler grey + pink yg cik izryn guna sweet je..aku paling suka part kupu-kupu y dekat sidebar tu...blog cik izryn ni, organised la..xdela semak ngan widget yg ntah hape-hape..


so girls out there, if interested boleh visit blog cik izryn dan sertai group ni..syarat penyertaan dye pon ade sekali kat situ..mudah je ok (:


ohYESiFORGOTtoTELL : tarikh tutup penyertaan sebelum 25 februari 2011..so, girls outside there, jom kita meriahkan group ni.

Wednesday, February 16, 2011

my valentine quote (sila jgn ejek aku lepas baca ni T_T )

ayang, 
makin hari ku lihat wajahmu makin cun di mataku.
matamu, pipimu, senyumanmu..
yg penting, 
gigi chipmunkmu tetap menjadi pojaan hatikuuu..!
(MR.HUBBY, 15 february 2011)



reaksi aku,/blush first aku gelak..aku tarik telinga dye and cakap "nak kena gigit ngan chipmunk ni ke?".... then aku tanye dye "beso sangat ke gigi ayang ni (sambil tayang barisan chipmunkku pada MR.HUBBY)"...MR.HUBBY gelak je..cheiisshh..

besar ke gigi aku?

ignore muka sememeh aku tu..time ni xredy nak bergambar tapi nak nak nak jugak amek gambar..cubee compare, gigi aku ngan MR.HUBBY, gigi sape lg besar?


err..rasenye dah obvious ni...

i think i already got the answer..yupp..gigi aku memang bersaiz gigi chipmunk..agagagaga..nak buat macam mane..dah ALLAH SWT bagi kat aku gigi macam tu...ok what? xdela pelik sangat pon aku nengoknye..one of my asset tu kot../wahaha

see...see...no more chipmunk...tp pipi pulak..yuhh macam pau kena pam je
psst..pstt..ni wallpaper kt enset MR.HUBBY sekarang..weee...
mak aihh terover la pulak ko nyah..uih3..perasan tak muka pucat? sebab masa ni aku demam lagi..sekarang still x recover sebab aku tengah selsema ni TT_TT
eleh, demam-demam pon sempat lagi bergambar sementara tunggu MR.HUBBY pegi bayar parking keta~

/bye....maw tido suda..kuliah menantiku esok hari...have a nice dream sayangs semua...

MR.HUBBY내가 당신을 너무 사랑해!

Tuesday, February 15, 2011

ERR.....HYE...SAYA BLOGGER BARU.

assalamualaikum semua..ni first time aku nak join segmen yg abg Ben Ashaari buat...sebabnye segmen ni khusus untuk blogger baru cam aku yg follower pon cukup untuk dikira ngan jari kaki ngan tangan T_T...


ni dia abg ben yg xlokek, xkedekut n baek hati untuk share ilmu blogging dye (:


so guys, sape2 yg berminat nak join segmen ni, silakanla....cheks this at blog abg ben sendiri...bukan apa..boleh tambah2 kenalan dan kongsi2 ilmu..xrugi kan? 

Friday, February 11, 2011

its a smiling-non-stop day : love story never end! hahahaha

/hihi assalamualaikum stalker-stalker, readers and skodeng-ers (ade ke perkataan ni?) ahahahaha..mood happy aku sentiasa berterusan walaupon keje tutorial melambak je minggu ni..assignment pon da mula melapor diri..muak je..tapi aku still boleh sengih sampai telinga...kenapa aku happy sangat? meroyan ke ape?? xdak aihh..jangan pikiaq len..okokok meh2 mai ceq nk habaq..MUNCUNG MANIS jangan tak baca pulak ni ye..hehehe


kalau korang semua ade baca entry aku yg sebelum ni, ala yg pendek cinonet tu, aku de bagitaw la sket-sket aku hepy gila bapak ari tu....nape ek? ce cite ce cite (pengaruh citer hantu kal limah balik rumah la ni..haish~)


hari khamis lepas (10 february 2011) , aku ngan MR.HUBBY keluar p Low Yat, pegi hantar servis dak Acer MR.HUBBY.seain tu  kitorang pegi baiki henset sony ericsson c902 MR.HUBBY yg dah koma tu..ngehehe..da jumpa kedai baiki henset tu, sementara tunggu henset tu dibaik-pulih, kitorang meronda-rayau la kat Low Yat tu..MR.HUBBY dok usha-usha henset baru..aku pon join jugak la dua belah kaki..nokia N73 yg aku dok guna sekarang ni pon da selalu demam-demam, batuk-batuk sekali sekala...adela jugak hajat di hati nak beli enset baru../wahaha hajat ni dah lame kut..


lepas satu, satu kedai kitorang usha..berbuih jugak la mulut prmoter dok layan aku ngan MR.HUBBY nengok-nengok model henset yg berkenan di hati...aku pon tumpang mengusha henset-henset tu...dah berkenan harga pulak la mahal....pastu mula la sesi menepung tawar..eh eh sesi tawar-menawar la...maklumla kitorang ni student lagi..bab-bab duit ni mesti berkira..tak gitu?


after setengah jam, kitorang pegi balik kedai yg MR.HUBBY baiki henset dye td tu..malangnya, henset tu dah kojol..masalah hardware tokei tu cakap.."lu simpan saja ma..talak moleh baiki lg lo"..cani la lebih kurang apek tu cakap..kenyataan yg aku xsuka..sebab lepas ni MR.HUBBY dah monyok..muka sedih + sayu je..ohhh kesian gila aku tengok.. seb bek dye xjalan sambil hentak kaki, guling-guling kat lantai cam ni ke /floor ..hahaha


kitorang pon dah berkira-kira nak balik...yela dah takleh baiki henset tu.kesian MR.HUBBY kan?? tapi, masa tengah tunggu lif tu, tiba-tiba dye berubah fikiran..dye cakap "jom yang pegi usha henset..b nak beli henset baru la"..ni mesti sal bengang henset dye kojol..aku xtaw nak buat ape, so ikut jela dye jalan...jalan lagi...naik lenguh kaki mak nyah..tapi takpe demi MR.HUBBY tersayang..i will follow u...


sampai kat 1 booth ni, akak salesgirl dye cun..haha...bukan tu yang aku nak emphasizekan okeyhh..MR.HUBBY cakap la ciri-ciri henset yg dye nak..then akak tu buat keluar 2, 3 model yg ade ciri-ciri tu dan bertepatan ngan bajet MR.HUBBY..


da jumpa 1 henset yg MR.HUBBY berkenan..n dye setuju nak beli..harga? ala xmahal pon..bajet student la katekan..so kitorang pon naik level 4 pegi atm, korek duit..ngehehe..aku pon berkenan gak ngan model yg sama, tapi macam konfius nak beli ke tak..nak beli ke tak..nak beli ke tak..


teka aku beli ke tak?? haha......lepas dok pung pang sana sini akhirnya aku pon beli jugak henset tu..memandangkan kitorang beli henset yg sama, akak tu bagi kurang harga....free gift dye nye case (kalau beli RM 15) ngan skin protector lg...henset ni pulak antara model latest kat pasaran..murah wehh wa cakap lu...tak ke berbaloi-baloi..

ni MR.HUBBY punye..lawa kan kaler..limited edition ni..

this 1 is mine..yg ni biase-biase je


sony ericsson zylo menjadi pilihan kami..haha..xsangka model henset ni jadi couple henset kitorang..xplan pon nak beli couple henset ni, tapi dah kebetulan henset MR.HUBBY rosak, henset aku pon mula buat majok demam-demam selalu...terpaksala beli henset baru..lagipon aku dah lama bagitaw mak ngan abah aku nak beli henset baru just tunggu masa je.. /xd  alih- alih henset baru kitorang jadi couple henset..shukenye shukenye.....


ape yg bestnye henset ni?? antaranya...lets cekidautt

Music intelligence with TrackID™

You hear a great song on the radio. Then another from the speakers in the coffee house. But who's playing? Find out with TrackID™. *kalau korang ni jenis yg xboleh kesunyian macam aku, boleh dengar lagu dari henset ni..sound dye best giler wehh..kalah nokia N73 aku*


Your social scene - Facebook™ and more

Share the fun. Or the utterly boring. On Facebook™ or Twitter™. Snap pics and post on Picasa™ and Flickr®, and let the world see what you see. *bosan-bosan leh online..update status ke..tanak ke tengok status korang diupdate via Sony Ericsson? xdapat via Blackberry or via iphone, via Sony Ericsson pon jadi la..*



Screen

- 262,144 colour TFT
- 240 x 320 pixels (QVGA)

Memory

- MicroSD™ support (up to 16 GB)
- Phone memory up to 260MB

* Actual free memory may vary due to phone pre-configuration.

Networks

- GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900
- UMTS/HSPA 900/2100

Available colours

- Jazz Black - Chacha Silver - Swing Pink - Energetic Black - Meteorite White - Nebula Red
Possible limited market availability.

Sizes

- 103.0 x 52.0 x 16.0 mm
- 4.1 x 2.0 x 0.6 inches

Weight

- 115.0 gr
- 4.1 oz



*sumber http://www.sonyericsson.com/cws/corporate/products/phoneportfolio/specification/zylo


kalau korang rajin google, dapat lagi check specification henset ni..memangla taK sehebat Blackberry, iphone or HTC korang tapi yg ni not bad la ngan harga dye..memang mampu milik bagi student cam aku ngn MR.HUBBY..lagipon, buat ape henset mahal-mahal kalau kredit tepon asyik kosong aje?

alhamdulillah..akhirnya hajat nak memiliki henset baru dah tercapai..insyaallah aku akan jaga henset ni baik-baik macam aku jaga diri sendiri..tamau dye majok-majok, demam-demam ke..tu janji aku ngan MR.HUBBY..ngeh3.../bye korang..ade mase aku update lagi..luv u'olls

ohYESiFORGOTtoTELL : ni adalah henset first yg aku beli ngan duit aku sendiri..selama ni henset aku abah yg belikan..nokia N73 tu pulak pak su yg sponsor..perasaan aku masa beli henset ni, happy gila..double happy sebab MR.HUBBY pon ade henset yg sama..sweet kan? /blush  


/bye dearest semua..have a nice weekend

gambar MR.HUBBY ni aku amek masa dye tengah drive..sempat je suh dye posing kojap..gambar aku takde..xsehat lagi dan itu membantutkan mood bergambar saya..harap maklum.

psst...psst..love u more n more b..haha





Thursday, February 10, 2011

it's a smiling-non-stop day....yeeeeba!!

assalamualaikum...masa aku dok ketuk2 keyboard lptop chumeel aku ni, aku sangatla kepenatan..so this is just a short entry from me...

aku keluar lagi hari ni..pegi Low Yat temankan MR.HUBBY baiki laptop dye..trap in jam, salah masuk lorong nak balik menyebabkan MR.HUBBY terpaksa drive masuk lorong ntah ke mane-mane, lam 2,3 kali pusing jugak la...hahahaha cam lawak je kalau ingatkan balik..

ade something yg sangat-sangat-sangat shuuuuweeet berlaku ari ni...aku xlarat nak susun ayat lagi sekarang..lagipon tengah berhempas pulas siapkan kerja tutorial Child Development..will update about it, emm maybe tomorrom ye dearest semua..till then  /bye for now..sayang u'olls

tragedi air asam jawa : setahun yg lepas..

assalamualaikum semua..aku update lagi..haha..apasal rajin benau ari ni sampai 2 kali nak update blog kan..bio ler..tengah2 angin rajin aku datang ni korang relakan jela aku update..tanak baca ke? majok 2 saat ngan korang..huhuhu..


penat jalan-jalan kat Midvalley ngan MR.HUBBY td...ngan keadaan aku yg x berape sehat, batuk-batuk je n sore pon da cam itek, lago teruk kot sal da takde sore langsung! /no ....da masuk 4 hari kot camni...naseb bek tak demam kalau tak kena makan ubat../wahaha aku memang gerun nak makan ubat..xshuke2!


kenape tajuk entri aku tragedi air asam jawa : setahun yg lepas?? sebenarnya ade significantnye air asam jawa ni bg aku ngan MR.HUBBY mucuk aku 2..nak taw? jom aku story kat bawah..skrol bawah lagi..sket je lagi.. /please


seritanya camni..masa semester 1 foundation dulu, aku pernah demam..agak teruk la pasal aku ni anti makan ubat..batuk teruk sangat masa tu sampai hilang suara..tambahan pulak mase aku demam tu banyak outdoor activity yg kitorang kena attend..pegi Recreational Sports (RS) kat Pulau Pangkor (mase ni la aku start batuk2), then balik2 je ditugaskan jadi human graphic utk SIGMA..berturut-turut tu memang xsempat la nak rehat..then continue lak ngan kelas..non-stop ok..sape cakap nak jadi cikgu ni senang?


aku ingat lagi, "tragedi" ni berlaku pada hari selasa..masa tu aku memang takde suara langsung..masa Dr.Raja Mazuin (lecturer subjek Emotional Intelligence ak time tu) suh present hasil discussion, aku hanya mampu pass kat partner aku je..suh dye goreng semua..da aku ni gaya itek haus je xde core langsung..sore angsa memekik lg sodap kot drpd sore aku masa tu.. /wahaha


then....jeng..jeng..jeng.....(saje nak buat saspen) 


/shock sedang aku dok baring kat meja aku, tibe-tibe de 1 botol air asam jawa landing kat atas meja..aku pon dongak la nak tengok sape yg gatal dok kacau keharmonian aku tuh..rupe-rupenye...rupe-rupenye...rupe rupenye lg.......


MR.HUBBY yg bg....!! haha..speechless aku mase tu..dye kate kt aku cani, " amek la minum air ni t cepat sket baek sore ko 2." (masa ni kitorang xkapel lagi)...terkejut mak nokks..touching2 lagi...lam hati dah dup dap dup dap..tp kontrol taknak bagi nampak sangat aku ni excited dpt air asam jawa dr MR.HUBBY..poyo je kan aku time ni..haha..mase 2 aku rase MR.HUBBY ni sangat2 caring...status dye yg hanya kawan kpd aku masa tu tp caring dye cam dye pakwe aku je kan..so sweet la...i shuke shangat2.... /blush


lepas peristiwa tu la baru kitorang start jeling-jeling, blushing2 bila aku tengok dye..haha..ntah ape-ape je bahasa aku guna ni..gasak la..


then selepas stahun setengah, aku mengalami masalah kehilangan suara buluh perindu ni lagi..aiyoyo susah maa maw communicate sama kawan2 wa..tp best sal xkena present lg..hahahahaha siot je /xd ..yg MR.HUBBY lak everytime aku cakap dye gelak..dye cakap sore aku kesian dengar sore aku..kesian tapi gelak..pelik tol


td mase sebelum pegi Midvalley MR.HUBBY da ingatkan jangan lupa cari air asam jawa nanti..tapi dah syok sangat merayap sampai lupa terus pasal tu../hmm


b cyg...sok p cari air ni ea? seksa da ayg ngan sore rock ni..huhu




ohYESiFORGOTtoTELL : mr.hubby, tengss ye..b sweet gle mse 2..haha..bila nak bagi air asam jawa kat ayg ni? da penat bersuare persis Ella ni...hak3..


/bye kawan-kawan, readers, stalkers...aku maw mendapatkan rehat yg cukup..

Wednesday, February 9, 2011

pe hal tiru-tiru orang?? xde style-lah ko!!

assalamualaikum sayang's sume...mood buat tutorial task melayang-layang pegi sebab katil melambai-lambai mari..hahahaha...tahan tahan....godaan betol la..

petang-petang yg suram ni memang best tido kan..tapi memandangkan sat lagi aku nak pegi merayap ngan MR.HUBBY terchenta, /blush  so tutorial better be my priority right now because kalau balik lambat n tutorial tak siap jawapannya M.A.T.I.A.K.U esok!! hahahaha...

de something yg aku nak highlight kat sini..perasan tak, ramai yg suka tiru style orang lain? spesies yg suka tiru style orang ni, bagi aku la dyorang ni xde identiti..nampak cantik or rase benda tu menarik je dyorang tiru..kesian kan..de sape2 nak bukak kelas membentuk identiti bg dyorang ni ke?

aku pernah je ade masalah dengan spesies yg suke meng-copy orang ni..zaman-zaman sekolah dulu, aku ni suka buat keje-keje kraf..sampai sekarang pon kalau ade masa luang aku akan sebokkan diri dengan keje-keje camtu..tapi makhluk Allah sorang ni kan, dye tengok aku suka buat keje-keje cani, dye pon ikut same..dulu masa kat SESTER cikgu selau suruh aku sketch flyers untuk hantar kat SBP len..de la 2, 3 design aku buat..tapi si "beliau" ni, xnak kalah,,buat jugaj dye 1,2 design..penah sekali tu konsep draf flyers ktorang sama!! aku letak butterfly kat depan dye letak butterfly kat dalam..aku lukihh teddy bear kat luar dye lukihh teddy bear jugak..maw x hangen aku..Then hobi aku zaman sekolah dulu buat kad..pantang birthday member2 aku mesti sampai 1 birthday card kat dyorang..minah ni pon taknak kalah..dok bagi jugak birthday card kat member2 aku, style yg same ngan aku!! aigo~

zaman sekolah jugak, ade yang konon-konon buat baik ngan aku, pastu mintak aku ajarkan dye buat frame gambar la, jahit manik kat baju la..no biggie aku xkesah share semua ilmu yg aku ade, walaupon aku sendiri x terer mana..then bila dah master sume tu, boleh pulak jadi kacang lupakan kulit! xtahan bila tanye sejak bila minat semua benda kraf ni boleh dye jawab "da lame dah".. oh ni la dunia..xpela, janji ko bahagia n xkacau hidup aku suda..kalau ade event pape, sebok je tanye aku nak pakai baju kaler ape..konon nak boria (sedondon) ngan aku...pathetic kn? ..xkuase nyah!

ade jugak kann..budak yg same la..masa zaman kegemilangan Friendster dulu, sape2 yg jadi fren aku mesti ade jugak dalam fren list dye...xkire la kenal ke tak..ohh mak rimasnye i!!!

dekat IPBA, bukan aku tak jumpe orang camni tapi aku malas nak gitaw je..kang ade pulak yg terase..so IPBA kte K.I.V ea..

sumber : google



walaupon dulu kite rapat, tapi perangai suka meng-copy ko ni buat aku xselesa hokeyy


FYI, takde orang yg suka dirinya kena copy..so better u just be yourself and never try to be like others.. bukan tak boleh tiru style orang, tp agak2 la..xkan 100% nak tiru kot?? ingat lagi masa MALAM ANUGERAH PERDANA form 5, aku pakai high heels, sebok jek dye cari high heels jugak..pathetic nye... cheitt




ohYESiFORGOTtoTELL : korang yg baca ni, dari hujung rambut sampai hujung kaki aku mintak maaf kalau terase..aku just suarakan pendapat aku je..n yg ni xde kaitan ngan folowers2 aku..sebab hamba Allah yg aku maksudkan ni schoolmate aku dulu (:

/bye





Monday, February 7, 2011

benda yg aku selalu buat bila ada masalah jiwa..

  • makan coklat..sebab ia sedap dan buat aku xnak pikir menda lain selain rasa lemak manisnya..penah aku abeskan 3 bar coklat skaligus sebab tensen..haha
  • kalau kat umah, mase ni la aku rajin nak masak pape je tapi tak makan pon..adik aku yg abeskan..
  • belai-belai kucing..cakap ngan dye prob aku..xpe kucing aku bek punya..boleh simpan rahsia ketat-ketat..xdenye bocor sana-sini
  • kol kawan sampai abes kredit..cakap sampai kering tekak....then kena minum air masak banyak-banyak sebab dah batuk-batuk..huhu
  • melangut depan laptop online..stalk blog orang..tengok gambar kat fesbuk orang..men gem online..
  • letak segala patung, teddy or bantal busyuk jaoh-jaoh sebab xnak mereka jadi mangsa kegeraman, kekejaman dll..
  • kemas loker or meja study, basuh baju or dengan kata lain sebokkan diri supaya aku xde mase nak pikir benda-benda yang menyenakkan otak geliga aku ni..
  • xreply segala call atau mesej sebab......xtaw nape 
  • YG NI  BERKESAN..tulis ape yg buat hati, otak, urat saraf aku tegang tu kt atas kertas, nak maki-maki pon takpe, sebanyak yg mungkin..jangan tinggal satu pon..pastu kasi renyuk sama itu kertas n baling lam tong sampah..bakar pon volehh...bajet cam gumpalan kertas tu mangsa ko la...insya-Allah reda siket ketegangan aku..selalunye cani la..haha
  • kalau da tensen sangat sampai xleh buat ape, aku akan jadi xlalu makan, xleh nak tido n nangis je..lately ni yg aku selalu buat..dok sorang-sorang kat balkoni n nangis........jangan cakap muka kental cam aku ni xreti nangis ok.very-very the wrong!!
  • diam dan xbanyak cakap or xbagi respon to sesape yg dok kepoh-kepoh ngan aku adalah simptom2 biasa bila jiwa aku injured..da macam mayat idop la..
  • last but not least, baca al-quran (ni pesan mak aku)..yg ni paling mujarab...

bongokss kn aku..korang cane pulak??

gambar adalah hiasan semata-mata okeyyy =P