tabung kelas teacher bella

Saturday, January 29, 2011

cara baru utk hilangkan stress.

salam kawan2....sori lambat sket update...sejak selamat mendarat di presint 11, putrajaya ni ae je keje yg kena buat..nak nak bila mak su balik kampung dye kat johor, n skarang tinggal aku ngn kezen aku kak noor je kat umah nie..ohh lupe nak bagitaw..aku tak balik kampung aku kat ganu taw u'olls.. aku stay ka umah pak su..


kebosanan tahap maksimum bila aku kena tinggal sorang2 kat umah hari ni..kezen aku, kak noor pegi ofis, de keje sket dye nak setelkan..lepas masak makan aku mula la ngadap tv..pastu on9..pastu tengok tv balik..owhh sgt bosan..then nasib bek la kezen aku balik awal..kitorang pegi ronggeng kt ALAMANDA..bertemankan 2 lg kawan kezen aku, kak erni ngan kak suza yg datang dari shah alam semata-mata nak ronggeng..haha


banyak la kesesatan yg berlaku ari ni..aip aip bukan kesesatan akidah ye..nauzubillah..maksud  aku sesat jalan la..maklumla putrajaya ni bukannya kampung aku..sah-sah la aku x fasih sangat jalan kat sini..daripada umah pak su nak pegi alamanda tu dah bape kali kena pusing..sebabnya sume orang buta jalan..kejenye baca signboard jela..naseb bek signboard ade..kak erni yg drive tu kecoh je suh kitorang intai signboard sal takut tersalah jalan..wahaha..


sampai je kat alamanda, tempat 1sr yg kena serbu ngan kitorang is KFC...lapo wehh...nak2 cik driver tu..then we went to parkson..kak erni ngan kak suza nak beli baju..aku ngn kak noor follow je..pastu ingat nak pegi karaoke tp penuh..ramai gila orang dok tunggu kat lua..then kitorang sambung shoping lg~


masuk kedai kasut vincci, OMG byk gila kasut lawa2..then yg 50% less pon ade..jenuh aku dok tahan iman..haha..da abes shoping2 sume, kak noor bawak kitorang pegi 1 tempat ni..sumpah best xhengat taw...


kitorang dibawa ke kedai gem, name hape ntah aku x ingat..masa kitorang sampai tu xramai sangat orang..jenuh la aku ngan kak suza dok intai2 nak men ape...then nampak 1 gem ni, cam bestje..so aku ngan excitednye pegi bayar token,mula amnbil tempat n ajak kak suza lawan..


ni keta aku
kak suza punye..1st round kalah ngan aku..HAHAHA
 best gila kot maen menda alah ni..dah lame x maen..mula2 tu tengok kak noor ngan kak erni dok lawan tp tengok dyorang dok jerit2, gelak2, aku pon ajak kak suza lawan..haha...hilang stress aku..


kalau korang ade lg cara lain nak hilangkan stress or nak hilangkan jiwa, share2 la ye..bukan ape utk kebaikan bersama..xrugi membantu sesama kita kan? (:


bye2..salam~

2 students asking questions:

Miss Orangeee said...

tag awak dalam entry ni...
http://orangeeeworld.blogspot.com/2011/01/pencarian-blog-paling-ringan-ideal-dan.html

bella bellitos said...

miss orangeee : banyaknya e kt nama u ni..haha..tengss 4 da tag..

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin, dah baca rajin-rajin ler komen :)