tabung kelas teacher bella

Monday, January 31, 2011

faten ermala che othman..생일 축하합니다!!

assalamualaikum..guys ri ni ialah birthday rumet,teman sebantal se selimut n teman share2 tudung aku zaman kat SESTER dulu...haha..happy birthday my dear friend FATEN ERMALA CHE OTHMAN..


tadaa..this is the birthday girl..sori ye nadia shahida terpaksa di crop..ngahaha..[gambar fb]


so comel la bol ni kan3..haha..miss u my fren..jom kite ronggeng lg nak? jumla jumla...ghindu giler bab kt korang nih..


this was our last meeting..kali ni aya aku x crop..haha..ghindunye..... :(
to my dear friend, i sayang u taw..i rindu sama u taw..haha macam nyah je...selamat ulangtahun yg ke 20 utk FATEN ERMALA CHE OTHMAN....x sabau ak nk g lepak kt umah korang..insyaallah..


t kte jumpa aku bg hadiah..kalau nak hadiah sila jumpa aku...okeyy..


korang..doakan kawan aku ni panjang umor n berjaya dalam hidupnnye k..aminn~~


ohYESiFORGOTtoTELL minah ni nye profile pic kat fb xboleh blah...wa jeles!

Sunday, January 30, 2011

Pencarian Blog Paling Ringan, Ideal Dan Berat 2011

salam..selamat petang semua...cuaca sejuk dan redup ni buat aku berat montot nak bangun..lepas masak, kemas rumah, lipat kain baju mak su td, maka aku ngan kezen ku, kak noor memulakan aktiviti masing-masig..kak noor dok hadap novel 800++ page, yg aku tengok pon da rase nak muntah..dah lame x baca novel tebal-tebal nih..haha..aku pulak mula2 tengok tv tp lepas da bosan, o9 yukk~


i kena tag u..MISS O tag aku masuk contest ni, Pencarian Blog Paling Ringan,Ideal dan Berat 2011 ..hmm..cam best, so guys lets cekidaut!!


mr. luncai..bakpo la name abg ni luncai ye..
setelah kuhitung-hitung, golek sana sini, aku rase blog aku ni ideal..xmacam tuannye yg overweight..agagaga..


hmm..en.luncai cakap voleh tag..so ak nak tag si gorgeous2 berikut...



selamat mencuba semua..yg x di tag kalau nak cuba pon bolehh~

Saturday, January 29, 2011

cara baru utk hilangkan stress.

salam kawan2....sori lambat sket update...sejak selamat mendarat di presint 11, putrajaya ni ae je keje yg kena buat..nak nak bila mak su balik kampung dye kat johor, n skarang tinggal aku ngn kezen aku kak noor je kat umah nie..ohh lupe nak bagitaw..aku tak balik kampung aku kat ganu taw u'olls.. aku stay ka umah pak su..


kebosanan tahap maksimum bila aku kena tinggal sorang2 kat umah hari ni..kezen aku, kak noor pegi ofis, de keje sket dye nak setelkan..lepas masak makan aku mula la ngadap tv..pastu on9..pastu tengok tv balik..owhh sgt bosan..then nasib bek la kezen aku balik awal..kitorang pegi ronggeng kt ALAMANDA..bertemankan 2 lg kawan kezen aku, kak erni ngan kak suza yg datang dari shah alam semata-mata nak ronggeng..haha


banyak la kesesatan yg berlaku ari ni..aip aip bukan kesesatan akidah ye..nauzubillah..maksud  aku sesat jalan la..maklumla putrajaya ni bukannya kampung aku..sah-sah la aku x fasih sangat jalan kat sini..daripada umah pak su nak pegi alamanda tu dah bape kali kena pusing..sebabnya sume orang buta jalan..kejenye baca signboard jela..naseb bek signboard ade..kak erni yg drive tu kecoh je suh kitorang intai signboard sal takut tersalah jalan..wahaha..


sampai je kat alamanda, tempat 1sr yg kena serbu ngan kitorang is KFC...lapo wehh...nak2 cik driver tu..then we went to parkson..kak erni ngan kak suza nak beli baju..aku ngn kak noor follow je..pastu ingat nak pegi karaoke tp penuh..ramai gila orang dok tunggu kat lua..then kitorang sambung shoping lg~


masuk kedai kasut vincci, OMG byk gila kasut lawa2..then yg 50% less pon ade..jenuh aku dok tahan iman..haha..da abes shoping2 sume, kak noor bawak kitorang pegi 1 tempat ni..sumpah best xhengat taw...


kitorang dibawa ke kedai gem, name hape ntah aku x ingat..masa kitorang sampai tu xramai sangat orang..jenuh la aku ngan kak suza dok intai2 nak men ape...then nampak 1 gem ni, cam bestje..so aku ngan excitednye pegi bayar token,mula amnbil tempat n ajak kak suza lawan..


ni keta aku
kak suza punye..1st round kalah ngan aku..HAHAHA
 best gila kot maen menda alah ni..dah lame x maen..mula2 tu tengok kak noor ngan kak erni dok lawan tp tengok dyorang dok jerit2, gelak2, aku pon ajak kak suza lawan..haha...hilang stress aku..


kalau korang ade lg cara lain nak hilangkan stress or nak hilangkan jiwa, share2 la ye..bukan ape utk kebaikan bersama..xrugi membantu sesama kita kan? (:


bye2..salam~

Friday, January 28, 2011

penantian yg akhirnya berakhir...ohh elaun i lap u more lah..HAHA!

assalamualaikum semua.....pekabo? "sep mung nih bngun ke dok lagi" (loghat kelate yg bermaksud korang ni dah bangun ke belum?) hahaha..disebabkan ari ni ade 1 je kelas (pukul 10.50am nanti) aku tengah bersenang-lenang atas katil sambil dok hitung-hitung bila la rumet aku nak bangkit nih...gaya cam xmau bangun ja..bangun wehh bangunn..nak ajak pegi breakfirst ni..lapo.../floor

alhamdulillah, yippi, YEAYY!!!!elaun da masuk semalam..rase macam nak melompat je dapat berita nih../wahaha.excited lebeyh je aku ni kan..padahal maktab org len da berkurun masuk elaun...maapla kawan2 cayang2 sume ye...lepas tutorial linguistic, aku ngan excitednya nak pegi korek duet...tapi atm kat IPBA ni buat jual mahal lak ngan aku..bukan aku je, MR.HUBBY ngn Pie pon..terpaksa la ktorang keluar pegi BSN Bangsar..oleh yg demikian (baku sat sebab aku dalam mood presentation BM ni), maka bergerak la aku, MR.HUBBY n geng budak jahat lg sorang Pie menapak keluar untuk mengemis duit ngan BSN dan mencari sesuap roti canai..destinasi serbuan, PANTAI DALAM..

maapla xsempat nak snap2 pic mase tengah melantak roti canai tu..lapo sangat (padahal tamau korang nengok aku makan lahap..muahahaha)
but i have this..tada~~~

muka penoh kekenyangan lepas makan roti canai..x tahan psoing lam keta..ngahaha~!!tengss pie bawak kitorang pegi mamam~

ohh kenyang~~disebabkan cik abang 2 orang tu nak nek bilik dyorang, aku pon menapak la pulak ke library..yela xkanla aku nak ikot budak 2 orang tu nek hostel dyorang pulak..kene kojar ngan warden x memasal..setibanya di library,aku cari punye cari punye cari bff ku, MOK CHIKs n akhirnya jumpa la dye kat 1 ceruk library tu, ngah mengekek tengok WE GOT MARRIED yg Jung Yong HWa ngn SooHyun SNSD (betul ke ni?..cess betol..ingatkan seronok sangat study linguistic sampai gelak-gelak bagai..

lalu aku memulakan aktivitiku..
betulkan kedudukan dulu..bunguks la aku nih..orang betulkan niat datang library nak study tp aku betulkan posisi nak posing depan kamera..haishh~










































library IPBA yg sangat kondusif utk tido..lol!
saat aku fokus..utk 10 minit pertama la..hahahaha
ohh horrornye!!! gini la bile aku hilang fokus..gaya cam meroyan je
siyesly sejuuk bekuu aku yg banyak lemak ni kat dalam library tu..naseb bek dok kejap je sbb lepas tu ad kelas..haha..

abeh je kelas semalam, aku ngan MR.HUBBY pegi jenjalan..mentang2 elaun masuk ghibu-ghibu..haha..kitorang pegi Low Yat je pon..MR.HUBBY nak beli cooler laptop dye..but sebelum tu.kitorang melahap lagi dekat ALICAFE..lapo la( ayat MR.HUBBY bila aku cakap td dah makan)..tengok cini tengok cini...kite nak showw off mende mengarut ni dulu..aip aip jangan fikir pelik..bkn 18SX taw..

ohhh ABC..syedapnye nyum2...ape b sengih-sengih ayg lapo ni....
 ABC kt ALICAFE ni i tell u, sumpah sedap gila....lemak berkrim disukai ramai giteww...sampai berebut-rebut aku ngn MR.HUBBY nak rasa..yg paling aku suka, dye letak manyak kacang merah...best!!!
muka aku sangat excited sebab berjaya merampas ABC dr MR.HUBBY..hahahaha
shukee gila ga,bar ni...u intai i ea? nampak ke lubang tu kecik je i kan gedabak besaunye..hahahaha..(sekali dye cakap tak aku sekeh2 pale t)

 berakhir suda majlis makan-makan..jalan ngan perut boyot penuh makanan, uhh sgtla seksa..xlarat wehh..semput den..rasa nak pinjam je kereta tolak yg org tengah renovate bangunan dekat kerinchi tu suh dyorang anta pegi stesen LRT kerinchi..kalaula boleh kan..haha..
muka aku yg sehabiss comel boleh..sengih lebar mentang2 la perut kenyang..MR.HUBBY lak buat jual mahal...haihh cover la 2..


bertapa di Low Yat sangatla memenatkan....jalan-jalan naik turun eskalator dr 1 floor ke 1 floor..kedai yang banyak gila sampai xjumpa cari kedai yg kita nak..nak cari 1 kedai kena tawaf 2,3 kali baru jumpa..penat taw nokks...nak tercabut sendu lutut  taw..hahaha..sampaikan aku da terduduk kepenatan..


another horror face!! mase ni da terduduk penat sebab tunggu MR.HUBBY pilih cooler yg dye nak..buruk kan..haish!!

penat sangat..bila sampai kat bilik, mandi, on9 kejap pastu sedar-sedar tertido depan laptop..sangat2 penat but happy sebab keluar ngan MR.HUBBY..ngee /blush..

ohYESiFORGOTtoTELL: pagi td aku bangun ngan mamai lalu berkata kpd kak bibi: akak da nak pegi kelas ke? awalnye..sy xgosok rambut pon lg (sbnrnye aku nak cakap xsyampu rambut lg tp sebab mamai ntah hape2 je kuar)hahaha malu2..

/bye sume..nak masuk kelas da ni..tp nak g mamam dulu~

Wednesday, January 26, 2011

lempang nak??? grr!!!

assalamualaikum..jawab salam adik manis ni..

mintak maaf la ye..angin taufan melanda aku ni..mood skarang : campur-campur, nak lempang orang..eh..eh..bukan nak lempang korang yg baca ni..sori2...i sayang u'olls sume readers2, stalker2 or sape2 yg tbe2 salah u-turn masuk blog cinonet aku nih..cehh macam follower ko ghibu-ghibu je kan (walaupon jumlah jari kaki ngn tangan aku lagi banyak) /wahaha

aku tengah panass ngan sorang hamba Allah ni (nama n jawatan terpaksa dirahsiakan kerana aku xmaw kena saman)..pagi-pagi lg dah buat aku nak maki2 orang..cani citer nye..aku jumpa ngan makhluk Allah ni lps kuliah TITAS pg td...




hamba Allah : balik x CNY ni?
aku : x..
hamba Allah : abes stay kt mane?
aku : umah pak su kt putrajaya.
hamba Allah : xnk pegi utara ke?
aku : (muka bengang) umah paksu kt PUTRAJAYA bkn UTARA...! (lam ati, WTH..)


sebenarnya dye ni perli aku..MR.HUBBY kan org kedah..siyes aku tak suka org cani..suka jaga tepi kain orang...kacau privasi aku taw x..huh!! kalau beliau yg dimaksudkan ni rapat gile ngan aku xkesah la sgt..aku anggap ni joke je..tapi beliau ni ntah sape2 je..luku kepala sampai botak baru taw...sabau jela...


muka aku yg xpuas hati ngan inche kepohchee~boleh tahan cun la..hahahaha!!! *sure korang da vomit ni*


ohYESiFORGOTtoTELL : kalau aku nak pegi utara pon bukan sekarangla..x menyempat je nak tengok aku pegi utara..cian hamba Allah tu kan..btw tenkiu jugak la kat dye sal doakan aku pegi utara 2..aminn..korang pon aminkan cepat2..aminn..aminn...

 :: abg BEN ASHAARI, i loike artikel u yg pasal buat duit ngan blog..nak intai skali? picit sini..

/bye....jumpa lg di lain siaran...syg u'olls...xshukee makhluk Allah kepohchee tu..syg cinta kasih MR.HUBBY...err..terlebey suda...

Sunday, January 23, 2011

aku dah tortured kawan aku!

assalamualaikum..tajuk entry aku cam jahat je kan...agagagaga....nak gelak je...husna cakap aku tortured dye..tengok entry dye ni  ...nama aku diHURUF BESARkan dan diMERAHkan oleh ko ye...bhahahaha..berani mati giler aku tortured ko...sape suh ko malas update blog..keh3~

guys the girl next to me is HUSNA..this picture was taken during Social Studies Exhibition, 1st sem of foundation kalau tak silap...dye ni la yg kene tortured ngan aku..kejam kan nyiahaha..


agaga...lawak betol la....usna, lepas ni mesti ko rajin update blog kan?? letak gambar SUPER JUNIOR banyak-bakyak sket taw..extra gambar DONGHAE ngn KYUHYUN eh2.../lol


p/s: lagu blog ko comel r..hahaha
assalamualaikum semua...bosan giler aku tataw nak buat ape...padahal keje tutorial ade je..dasar pemalas ko ni bella!! ngahahaha...semalam tido lewat sbb ym ngan MR.HUBBY so bangun pagi tadi aku cam pening-pening sket...ingat nak sambung tido sampai pukul 10pagi tapi........mak aku lg bijak..dye taw perangai baek aku ni..boleh pulak dye call aku pukul 8.30pagi tadi n cakap saje nak kejutkan aku..hommaigod hancuss mimpi aku naek pelamin tadi....*bella gatal*...ngahahaha...

u'olss...semalam kan..aku ngan my MR.HUBBY ym....ala cam xbiase je ym ngn dye..xdela tapt semalam..MR.HUBBY nih buat something...comelll giler..awww~

nak taw pe kitorang buat?? kitorang men lukis-lukis..walaupon dah terbukti lukisan aku memang horror tp aku nak men jugak..hahahaha...tp MR.HUBBY pandai lukis..nengok la ni hasil kerja mouse dye (sebab dye klik mouse utk lukis ye..harap maklum)




shuweet kan?? aku suke giler!!xsangka MR.HUBBY ade bakat terendam...i like double triple..agagagaga..

guys, i have to keyboard-off now..MR.HUBBY da ajak makan..de mase aku karut2 lagi ye..  bye sume..sayang u'olls..

Monday, January 17, 2011

i really love this weekend!! (part 2)

assalamualaikum..pekabo sume? da dinner ke belom? ala cayang mucuk-mucuk dah dinner tadi pon lapo lg ea? xbaek makan banyak malam-malam nie nanti boroi sape nak jawab?? xkuase akak nak jawab u'olls..


sekarang aku nak tunaikan janji aku petang tadi..nak sambung citer basi masyam ucuk weekend yg happening..hehe


SABTU, bersamaan tanggal 15 januari 2011.


aku keluar lunch with my hubby,( as usual)..then after that we took a cab to Midvalley...xpenat ke semalam dah keluar jalan-jalan ari nie keluar lagi?? ..owh kali ini bukan jalan-jalan ye kawanku..kali nie my hubby tu nak beli beg baru..beg yg dye pakai skarang dah diterima masuk ke tong sampah..nyiahaha..so menapak la kami ke TROPICANA..then masuk PETWORLD jap pegi intai2 ikan kat situ..my hubby ni ha nak survey ikan..nak bela ikan katenye...yg aku pulak seronok nengok rerabbit gebu-gebu.../blush


tapi perjalanan kami tak berakhir di situ je..memandangkan Chinese New Year is just around the corner, so secara kebetulan ade pertunjukan tarian singa..aku punyala excited sebab ntah kurun bile la last time aku nengok tarian singa live..jakun kan jakun kan??? ye aku ngaku....


this is some of the pictures taken..sori la kalau x clear sebab kitorang tengok dari 3rd floor...





fuhh..selamat mendarat..
i wanna jump..ketepi ketepi sume!!

cuak nengok tiang terbalik
wahh..3 ekor singa..yg sekor tunduk tu tengah mamam..
aku tataw 2 ekor ni tengah buat ape tp yg aku taw sangatla chomellll!!
yang ni pon comell kan kan kan~~ dush3 masok bakul angkat sendirik


aku dah terlompat terjerit nengok tarian singa ni ha....maklumla jakun(ye kutuk lagi)..my hubby sengih je nengok aku excited cam budak dapat gula-gula sekilo..hahaha..sori yunk..i kan xmatured~~/dignose.... 

 aku tulihh entry nie dengan keadaan tak berape normal, yakni sakit kepala, mengantok dan sejuk..hahaha ntah hape-hape jek aku nih...k guys..need to go to bad sebab esok semuanye kuliah..kene recharge energy manyak-manyak baru x berdengkur lam dewan kuliah..insyaalah ade mase aku mengarut lagi..till then, /bye..gudnite semua..jangan lupe maafkan kesalahan orang kepada kita dan doakan hari esok lebih baik drpd hari ini..salam..


Sunday, January 16, 2011

i really love this weekend!! (part 1)

salam..hai..hoi..hahaha..buang tebiat ke hape aku ni tibe-tibe gelak..actually, aku tengah buat keje linguistic ni..tapi memandangkan otak sudah overload, ape lagi blogging la..~

sebelum tu, entry kali nie memang EXTRA-PANJANG sebab manyak-manyak-manyak menda maw celita..sape-sape yg ade alahan baca nota or esei 2, 3 ghibu patah perkataan, dinasihatkan supaya tidak mengorbankan diri baca entry aku nih..kalau nak baca jugak aku tak kesah..suke lg ada..aku memang nak share pon ngan u'olls sume..wahh gitew~~ aku da stat melalut~ /hmm

aku nak citer pasai weekend aku..hehe..this is the superb amazing weekend..walaopon x pegi mane-mane,just jalan-jalan kat area KL je but it still best!!! betol aku tak tipu..nak taw ape aku buat?? /xd

JUMAAT bersamaan tanggal 14 januari 2011

aku bersama pengikut setia ku..eh eh silap..ngee..ngan my cayang lah, Mr.whitebat pegi makan-makan..makan aje keje ktorang kan..haha..xpegi jaoh pon pegi KL Sentral je..aku nak belanje birthday boy 2 makan kek..ingatkan nak beli kek sebijik kat 1 kedai kek yg ade kat KL Sentral 2 tapi malangnya....kek tade..yillek~!! /no...frust jugak la aku..lepas tu aku tarik cik abang cayang aku tu pegi Secret Recipe..tapi xdela aku belikan dye kek sebijik..2 slice je..lari la bajet i kalau beli sebijik..lagipon nanti sape nak abeskan?? xbaik membazir taw~


dinasour 2 comell kan
belated birthday boy
xsenunuh gigit buntut dinasour tu!! hahaha
pikachu pon ade..wahh..


hahaha...those picture make me really really really hungry..till now, /bye..aku keputusan idea untuk mengarang..wanna take a nap..

kalu suka, sila puji..tak suka, janganla keji..xbaek../please

Saturday, January 15, 2011

manusia tolongla jgn hidup berajakan DUIT!!

salam..selamat malam semua...sejuk la malam ni  kn2..aku baru je balik dari makan ngan bff aku Mok Chikks n my dear hubby Mr.Whitebat..hehe.. /hihi


actually ade something yg agak menarik (bagi aku menarik la tp tataw plak kalau korang cakap tak)..kitorang di inform oleh Madam L untuk prepare rm60 for the Linguistic coursebook, about a week ago if i'm not mistaken..tapi kan..tapi kan..tapi lagi..ade pulak sorang makhluk Allah ni xnak bayar..alasannya duit takde, nak tunggu elaun masuk nanti baru nak bayar.. /omg  ..ni bukan first time beliau mengeluarkan statement sedemikian ye.. semenjak 1 setengah taon aku kenal dye la, dye memang ade rekod baekk punya bab bayar-membayar ni...LIAT BUKAN MAIN U'OLLS!! bila Madam L taw dye sorang je yg xbayar lg, hangin la beliau..haha..1 ofis 2 dengar dye membebel... /wahaha


ape yang aku perhatikan sekarang la, manusia sekarang MEMANG SANGAT2 HIDUP BERAJAKAN DUIT.. xfaham ehh?? maksud aku kat sini ble duit xde ape pon xleh buat.. no money no life la konon...ceitt!


contoh terdekat la, aku amek kawan-kawan aku yang sume bakal jd cikgu ni..pantang elaun masuk, muka sorang-sorang girang-gumbira, bercahaya, sengih pon melebar je...sape x hepi kan bila dapat duit..aku pon hepi... then mula la plan macam2..(ni aku bagitaw melalui pemerhatian aku terhadap budak-budak maktab aku)


1. nak pegi tengok wayang..cite ape latest?? buat movie marathon la..


2. nak beli itula, ini la..list panjang berjela (tapi for sure buku-buku ilmiah NOT IN THE LIST)


3. nak beli barang-barang branded.... masa ni la aku dengar nama-nama cam Zara, DKNY, Esprit timbul..almaklumla duit banyak xtaw nak hulur mane.. alasan: ape kelas pakai barang  cop Masjid Jamek, jalan TAR.. amboihh..sentap aku!! kat mane nak shoping??? ofkos la Masjid Jamek tidak tersenarai..lokasi shoping, paling-paling koman pon Midvalley la..maw yg ade kelas?? jom pegi Pavillion..tu dia..xpe duit org bg kan... kalau tak guna tak luak pulak...


4. nak pegi makan kat restoran 5star (macam elaun tu 4 angka sebulan kan)..bila duit banyak pandai pulak perut ko alergik ngan makanan cafe kan..Starbuck, Popeye, pizza or Kenny Rogers xpe pulak...masa ni sesedap mane pon akak cafe tu masak tetap xboleh lawan rase makanan kat Starbuck kan..


5. nak beli baju baru, kasut baru, jam baru, kalau yg pompuan sebok intai fesyen tudung terbaru..macam2 stail ade..maklumla nak jadi cikgu..kene sntiasa up-to-date..gteww kaw!!! xnak kalah!!  bila suruh beli buku banyak pulak alasan ko kan..


6. yang ni paling best..ade yg guna duit elaun tu ( pompuan la) pegi rebonding rambut...fuyoo..rambut u 2 kalau dah megi type megi jugak la kak oii...pastu siap kaler bagai sampai berkarat rambut tu haa...xpasal men kejar-kejar ngan JAPIM (jabatan pendidikan islam) ngan  JHEP (jabatan hal ehwal pelajar) nanti..


7. bg budak laki yg gila gajet pulak, biasanya duit dyorg melayang untuk beli mouse wireless, headphone wireless, yg gila game pulak sebok cari game2 latest..hebat kan?? maklumla tiap-tiap bulan dapat "gaji"..


8.  sebelum elaun masuk pakai henset cikai je...tapi lepas elaun masuk, sekali dia bawak keluar Blackberry..fuyoo...tp kan..kalau henset je mahal tp kredit takde buat ape..lkalau nak call mak sendiri pon mintak belas ihsan henset cikai aku bek campak longkang je henset mahal fresh dari kedai ko 2..hahahaha


ni cerita- cerita minggu pertama elaun masuk..bila masuk hujung bulan..lain pulak versi ceritanya...lagi menarik tertarik~


- ade la keluhan-keluhan tanye bila la elaun nak masuk..pastu status kt facebook ckp " mak kite dah xde duit elaun xmasuk lg =("... banyak je naik macam cendawan tumbuh lepas hujan sampai penuh kt wall aku...


- kalau secara kebetulan lecturer mintak duit untuk bayaran fotostat ke, buku ke, maka keluhan kedengaran lagi.. "ala time-time cani la nak mintak duit..xtaw ke orang dah xde duit..kot ye pon tunggu la elaun masuk"..even kalau mintak suruh bayar duit kelas pon alasan sama dyorang bagi: "duit takde, tunggu elaun masuk"..huh!   (skrip ni sudah dihafal dan sentiasa dipraktikkan pada hujung bulan)


- kalau keadaan yang sangat urgent, sanggup pulak pinjam duit dari kawan2.." nanti elaun dah masuk i bayar balik duit u ea..sorila i dah xde duit langsung ni"..hello, i pon dapat jumlah elaun yg sama ngan u tp nape duit i still cukup lg???


-pastu kan, rajin la pulak budak-budak ni ulang alik pegi JHEP tanya bila elaun nak masok..aku rase akak yg jaga kaunter JHEP tu pon dah muak nak jawab soalan cani..


- lagi best, bila dah langsung xde duit nak makan, mula la buat2 baik ngan kawan-kawan..mintak belanja makan (ofkos la mintak dengan berkias), buat muka comel, senyum lebar-lebar sampai kening, mengendeng je ikut si kawan tu mane2..padahal sebelum ni tegur pun tak...sangatla parasit ok!!~


cam kelakar kan??tapi ni la realitinya..manusia mudah gelap mata bila dapat duit banyak..masa tu la dunia ni rasa macam heaven..pastu bila duit dah habes mula la makan nasi bujang minum air suam.."eh2, mane pegi starbuck u?? perut u dah tak alegik ke makan makanan kafe ni??"


duit oh duit~

aku takde niat nak sindir sape2.. tapi sekadar peringatan untuk diri aku sendiri ngan kawan-kawan yang kadang2 terleka..sape yang terasa 2, i'm sory tp knape nak terase?? sape makan cili dia la rase pedasnye kan..taw sentap!! /wahaha

penat la..asalnya aku nak tulis menda lain tapi sebab topik ni menarik aku tulihh pasai ni dulu la..till then, babai.. /bye

eh2, sebelum tu, renung-renungkan dan selamat bermuhasabah diri~~

Thursday, January 13, 2011

happy birthday mucuk!!

today is 13 january 2011...what so special about today? kenape aku nak kecoh2 sal 13 ribulan nih??
sebab....
harini....
birthday cyg aku!!!!

alhamdulillah..dah 20 thn cyg aku ni..sebenarnya aku buntu cane nak buat surprise kat dye..then aku dapat 1 idea yg sangat kejam n buat cyg ak tensen2..bersalah gak tp ak buat muka kayu je...haha..jahat aku kn?? sori dear, susah sangat nak buat surprise kat dye ni ha sal dye slalu boleh agak ape aku nak buat...

i didn't prepare much for his birthday..setakat yg mampu je..only this that i can afford for the time being..




his present..cuba teka ape lam ni??? kalau betul aku bagi singgit eh~


this is the inner side of the card..comot sket kan?? maklumla dah lama xbuat benda2 cani



hand-made birthday card..ofkos la aku buat sendiri okeyh!!


aku bagi sume ni kat dye semalam masa ktorang keluar makan sama2...masa 2 kesian gila tengok muka dia monyok je....hahaha...

then tepat 12 mlm, aku kol my hubby,dye cakap terharu tengok kad 2..masa 2 hadiah dye xbukak lg...my hubby ada tanya kenapa buat sendiri kad 2?/. actually aku tataw nak jawab cane tp honestly aku suka bagi menda2 camtu kat org yg aku sayang..rase 2 kepuasan bila orang tu hepi dengan apa yg kita bg..walaupun nilainya x seberapa...

tbe2 dengar suara dye cam sebak sket..panik aku..haha..rupa2nya my hubby touching..adoyai..hati tisu jugak rupanya cayang aku nih..then when i asken him to open the gift, sebok je dye tanye aku ape ade lam 2.. takut sangat la 2 aku letak ular plastik kat dalam tu..kui3...xdenye i nak buat cam2 ok..i pon geli=geleman dengan menda alah 2..

skali lagi dye touching....OMG...xleh nak lupa sore sebak dye smalam...comell....sampai aku pon sebak same..haha..lawak tol..it's truly happy when he say thank you for those precious gift ( according to him la walaupun xdela mahal sangat)...bahagia bila my hubby ckp dye happy..aku pon happy sama~~



  my dear hubby..tengok je boleh..ngorat tak leh..hahaha!!

to my dear cayang MR.WHITEBAT, happy birthday sweetheart....will love u forever..(tataw nk cakap ape sal semalam dah cakap banyak)..

with luv,
~bella bellitos~

Wednesday, January 12, 2011

mind and heart....

just because my eyes don't have tears, it doesn't mean my heart doesn't cry.Just because you always see me strong,it doesn't mean there's nothing wrong.
copy n paste from yanie yuzz~~ngee~~


 i might look cheerful..smiling all the time..but my heart always cry without anyone realize it....tak caye??
haha..pelik kan..i'm a type that easily cry..even for a simple thing...nengok kawan aku nangis pon aku nangis jugak..pelik?? ye memang aku macam 2..hati tisu kawan aku cakap..

2, 3 hari ni...senang je air mata aku mengalir..WHAT? aku manje??? tape xkesah nak cakap aku manje pon xpe...it's true.. aku paling tak suke kalau aku ade xpuas hati ngan something because i will end up with crying..

bila ade perselisihan faham dengan my hubby, ni la mase yg aku paling lemah...sebab aku dah xde tempat nak share ape2 yg aku rase....


TITAS oh TITAS..

( pada masa ini aku berada dalam tutorial FALSAFAH PENDIDIKAN ye..)

kelas hari n full dari pukul 8 till 1.3o tengahari...ade 2 kuliah dan 1 tutorial...1 kelas dah habess...2 jam yang sunggoh menguji kesabaran...haha..kuliah pertama pada hari ini ialah TITAS di dewan kuliah c (DKC)...saje je aku ngan rumet-rumet aku keluar awal2 sebab nak seat bes..hahahahahaha keji je kan3....

sampai kat DKC je, most of the seat was occupied by the students, i mean the trainee teachers...makk aihh..mane nak duduk ni..then aku nampak my bff mok chickss kt area belakang2 sket, seat sebelah dye KOSONG!! ooooyeah nak duduk sebelah mok chiks..

sementara menunggu ketibaan ustaz, aku, cik ngan husna borak2 la..da dekat 20 minit tapi ustaz tu xsampai2 lagi..haiyoo..membazir mase je *padahal suke gumbiree*..then aku nampak kelibat seseorang yang aku taknak tengok...lam hati sempat je doa janganla dye masuk DKC nie....tapi...tapi....tapi........

DYE MASUK DKC!!!!!!!!!!! means that dye yg akan bagi kuliah TITAS kat ktorg...hommaigod!!!!aku mula la xsenang duduk....kang nanti dye fire aku xpasal...aku dah la feberet dye..sem lepas suke je fire2 aku..

maka dudukla bertapa aku dalam DKC 2 dengan muka penuh toya..mok chikss kat sebelah lagi la syok..siap lentok tp sempat pesan kat aku suh kejut dye bila slide dah tukar..hahaha..

kenape aku anti ngan ustaz tu??? adela sebabnye...nanti la aku story-mory ye...till now...bye~!


Tuesday, January 11, 2011

linguistic, literature, philosophy of malaysian education bla3

hommaigod!!!! sikalang aku manyak fenin....bukan fenin-fenin lalat tapi fenin-fenin gajah..eh2, ade ke fenin-fenin gajah?? gasak kaw lah...baru minggu ke-2 kelas, otak dah serabut-serabai....haiyoyoyoyo.....


LINGUISTIC: aku suke subjek ni, tapi kan tapi kan...1st lecture je dah buat ak hilang arah..madam yash punye lecture berkelajuan kilat u'olls...baru salin 3 patah perkataan dah tukar slide len..haduss...parah2...1 jam kat dalam auditorium 2 aku try la tulis cepat2 nak salin note ( kononnya) tapi alih2 ternganga je..xmampu den nak kojar...


LITERATURE: ni lagi 1 killer subjek aku...aku dahla chenta sayang kasehh sama ini subjek *vomitt*....haduii..sejak dari zaman sekolah lagi aku alah ngan subjek literature..asal masa literature je mimpi datang..kui3..ingatkan degree dah takde literature tp ghupe-ghupenye ade lagik.....OMG....dapat plak lecturer 2..hope that everything will be fine for me..


PHILOSOPHY OF MALAYSIAN EDUCATION: hahahaha...sumpah nak gelak..ngan encik azizi lagi..keje ktorang nanti angkut laptop pegi kelas pastu silap2 aku men gem sebab dah bosan..haha *budak2 xbaek tiru taw*..  setakat ni subjek ni boleh tahan la tp kena banyak menghafal..ni pon aku malas..abes ape yang rajinnye bella oii??


ni sebenarnya tengah buat tutorial tp sebab otak penat so aku mengarut2 kat sini dulu?? ape??? xsuke ea?? bio la ni blog aku xsuke xpe...aku xamek kesahh pon =P..


konklusinya, kena hard hard hard work sebab this semester gonna be tough tough tough...aja aja fighting!!!!! semangat nih..jangan hot hot chicken shit (hangat2 tahi ayam) suda la.. babai for now..good luck for all readers..

Sunday, January 9, 2011

1st weekend kt IPBA..

assalamualaikum...ha gelak2 ak bg salam...jangan tak .sopan giteww u'olls..cepat sungguh masa berlalu...ghupe-shupenyer dah seminggu aku kt IPBA ni..da seminggu bergelar degree student.. alhamdulillah...

nothing much to say...hanya nak melafazkan kesyukuran sebab berjaya melangkah ke alam degree tanpa perlu repeat paper..
alhamdulillah..
alhamdulillah..
ALHAMDULILLAH...

Monday, January 3, 2011

sesungguhnya aku sangat2...........

owh...ok...cane nak start eh....alamak lupe....assalamualaikum..ketaq jari taip nih....xtaw nk ckp pe..starting new year je da macam2 jd....adakah ini bermakna tahun 2011 akan menjadi nightmare bt ak?? ohh mak tamauuu!!!!! mintak jaoh!!!!


pnt kemas bilik y macam haram x ilang lg...dah la brg2 kt common room xleh amek sblm pkul 8 mlm....mmg xde ape pn nk bt sepanjang petang td....wahh bosan taw uolls.....smpai ak ngn rumetku azura leh p tawaf ulang alik dr blok 6 ke blok 3...haiyoo....
(psstt...kak bibi jd rumet ktorg...ngeee)


ok2 ni mnde y pling xbest bg ak ri ni...emm....da lps mndi td, ak pn ngn lemah longlainye mnuju ke meja dan on lp ku, wa maw on9 wehhh~...cm bsela bkak fb...n tgk notifications...ak bkak wall mak MR.WHITEBAT, nak tgk pe dye bls ntok wish bday ak...n then when i scroll down more, i saw something that make me really really really uneasy....1 nama y langsung ak xnk tgk.....xmaw la sebut nama dye kt sini tp ape y al leh gtaw dye 2 x-gf MR.WHITEBAT ak....ak da lme block dye dr fb ak...tp td trkejut tbe2 tgk dye da jd niece umie (mak MR.WHITEBAT)......OMG!!!! since when jd niece??? then ak usha lak adik MR.WHITEBAT nye profile...aik, da jd sister lak dye..mak aiii.......sjak bile de pertalian darah ngan family hubby ak ni??


serta-merta ak jd menyampah....ok ak ngaku adela jeles...takut pn ade...pompuan ni advance sgt.....nth ape lg la y dye nak buat lps ni.....


mood: tergamam, terkedu dan termaki..haha

Saturday, January 1, 2011

happy new year u'olls

slm..hai..hello..vanakkam...cik adik cik abg..meh2 bce meh...xkene bayor pon..ngee..bukan nak jual ubat bukan nak jual minyak..nak story-mory kt u'olls je...


happy new year to all my friends.....have a blessed....wahahaha..walaupun starting new year ak dah cam hampeh, tp xpe...kate org 2 adalah cobaan..xde seri hidup kte ni kalau xde cobaan kn2...so sabar..sabar...sabar...(walaupon dah memaki bertong2 DBKL td..haish...)


skang ak kt umah pak su terchenta di putrajaya...riang girang gumbiiraa hatiku yg gundah gulana ni sbb td da bedal steamboat semangkuk ngan nasi sepinggan (aiyo kantoi ak mkn banyak)n bile sampai umah pak su ni dpt online dgn tenet berkelajuan cahaya..ngahaha laju bapak kalah celcom berukband i taw..hak3
patotla tiara diam jerk dr td dok download segala jenis bende..haiyo


penat nek bas..hangin xleh msuk ipba...hati luka gaduh ngn MR.WHITE BAT cyg...huhuhuhu.. tp tape dh bek blik...wahaha..
ak nk mengON9 sepuas2 ati mlm ni...so lets stop 4 now..annyeong~!gudnite uolls...saranghae..tdo jgn lpe basuh kaki t mimpi ak lak..hahaha